La visita de n'Abde

La setmana passada les classes de 3r d'ESO varen rebre la visita de n'Abde. Immigrant marroquí que va venir a bé a explicar-nos com havia estat el seu procés d'emigració des de què va sortir de la ciutat de Tànger, per començar tot un periple personal per països com Holanda, França i Espanya. En el nostre país va viure primer per Madrid, Barcelona i Màlaga fins que va arribar a la nostra illa fa uns deu anys i ara fa molt poc s'ha casat amb una mallorquina. Tots ens quedàrem impressionats quan ens va explicar que parlava cinc idiomes: francès, anglès, àrab, castellà i català.

Sopar final de curs FP Informàtica.

Final de curs del grup de segon del Cicle Formatiu en Sistemes Microinformàtics i Xarxes. En realitat no ha acabat, perquè estan fent pràctiques a empreses, però ha acabat l'etapa al centre, i això es celebra amb un bon sopar!

EL POEMA DEL MES D'ABRIL

MIQUEL MARTÍ I POL (1929, Roda de Ter-2003)va néixer a una petita ciutat industrial de la Plana de Vic i allà hi va viure sempre. Històricament, la seva vida travessa la guerra civil de 1936-39, la dictadura franquista fins el 1975 i de fet, tot el darrer quart del segle XX, caracteritzat a Catalunya per l'autonomia.

INSTANTS vol recordar en aquest dies el Japó i la seva gent.

Per aquest motiu, i aprofitant l’avinentesa que l’escriptor japonès HARUKI MURAKAMI (Kioto, 1949) ha estat guardonat amb el Premi Internacional Catalunya 2011, hem triat l’inici d’una de les seves novel·les, Tòquio Blues, només pel seu títol, perquè ens remet al seu país. De fet, el contingut de la novel·la ens trasllada al Tòquio dels anys seixanta i a l’educació sentimental d’un jove estudiant que pateix el desengany del primer amor.

Morfologia urbana de les ciutats

El passat divendres els alumnes de 3r d'ESO trescaren amb autobus per les barriades de Palma. L'objectiu era treballar "in situ" tot el que a l'àrea de Ciències Socials havien estat estudiant sobre la morfologia urbana de les ciutats, i quina millor forma de descobrir els tipus de plànols i funcions que hi ha dins una població, que la visita de la nostra ciutat. Anàrem per el casc antic, per l'eixample i per la perifèria. Vàrem ser per la Seu, per les Avingudes , per Son Vida i fins i tot passàrem per davant de Son Banya amb l'autobús.

CENT ANYS DE LA PUBLICACIÓ DE PETER PAN AND WENDY

A INSTANTS volem retre homenatge a Sir James Matthew Barrie, escriptor escocès conegut per la creació del personatge Peter Pan, que protagonitzà primer el llibre Peter Pan, conte, llibre posterior més ampli i versió teatral; i després protagonista també del relat Peter Pan in Kensington Gardens (1906).

EL POEMA DEL MES DE MARÇ

Aquest mes de març podreu llegir a la nostra secció un poema de l’escriptora Nuria Amat (Barcelona, 1950), Premi de les Lletres Catalanes Ramon LLull d’enguany. El Premi li han concedit per la seva darrera novel·la, Amor i guerra, que és a més a més la seva primera incursió literària en català.

Trigonometria oculta a la Seu

El passat dia 17 de Febrer els nostres alumnes de 4rt d'ESO van poder gaudir d'una sortida de la matèria de matemàtiques: "Trigonometria oculta a la Seu" impartida per CentMat. La sortida es va compondre de dues parts:

Taller de leds per a les wiipissarres

Els nostres profes i els i les nostres alumnes segueixen investigant amb les "wiipissarres". En aquesta ocasió han fet un taller per millorar els "leds", és a dir, els aparells amb els quals s'escriu a la pissarra digital. En Miquel i els alumnes fan un taller de leds i aprenen com es construeixen, i a la vegada hi fan millores, nous prototips per poder usar quasi directament amb els dits... encara que a les fotografies veureu que la broma (sempre necessària a una classe sana) també hi va ser present, jeje...

CAMISETES 30 ANYS ES LICEU – VIATGE D'ESTUDIS

Benvolgudes famílies, Us comunicam que fins el proper dia 7 de març podeu comprar camisetes del 30 aniversari d'Es Liceu a Serveis Administratius (M José), de dilluns a divendres, de les 16.00 a les 18.00 hores. El preu és de 6€ si la camiseta és de nin/a i de 8 si és d’adult.

The Fonix 2011

Com cada any, enguany hem tornat participar al III concurs d'anglès interescolar de les Illes Balears, que consta de tres fases (local, territorial i final).

Divertits 18 a totes les pantalles.

Fent clic aquí podeu accedir al nº 18 de la nostra revista digital "Diver-tits".

Fotos de la visita Comenius.

Pitjant aquí, on els podeu veure tastant la paella, podeu veure un extens reportatge fotogràfic de la visita de les escoles Comenius. Totes les activitats del Projecte en sí les teniu al menú de l'esquerra, a "Projecte Comenius".

INSTANTS canvia als passadissos de Secundària.

Retiram l'inici d'Alice's in Wonderland Adventures de Lewis Carroll, ja els visitants del Projecte Comenius tornaren als seus països, i dedicarem aquest espai de narrativa al mateix escriptor que ocupa la secció de El Poema del mes de febrer, l'Escriptor de l'Any 2011 Ponç Pons. Vos convidam a llegir l'inici d'una de les seves novel·les més conegudes entre els estudiants de Secundària, Memorial de Tabarka.

EL POEMA DEL MES DE FEBRER reserva el seu espai per a l'escriptor menorquí PONÇ PONS (Alaior, 1956)

Elegit ESCRIPTOR DE L'ANY 2011 pel Govern de les Illes Balears. Abans que ell, el 2009, ho va ser Baltasar Porcel i el 2010 Carme Riera. Ponç Pons ha estat anomenat Escriptor de l'Any com a reconeixement dels 30 anys que fa que es dedica a la literatura. Perquè a més de poeta, és també autor de novel·les, de contes infantils, de teatre i traductor. Ell mateix es defineix en un vers: No puc ésser ni sóc més que literatura.

L'Ajuntament de Marratxí ha rebut aquest dijous passat als alumnes participants en el projecte Comenius 2011.

Es tracta de 19 estudiants provinents de diferents països d'Europa (Portugal, Lituània, Romania, Itàlia i Bulgària) que han realitzat un intercanvi amb els alumnes d'Es Liceu. Pitjant a la imatge podreu veure la notícia a la web de l'Ajuntament de Marratxí.

Diver-tits a la web de la caib

Us informam que la nostra revista digital DIVER-TITS que editen els alumnes de Diversificació s’ha publicat a la pàgina http://www.weib.caib.es/ , a la secció “Revistes escolars”.

A INSTANTS dediquem els propers quinze dies a Lewis Carroll...

...i la seva famosa Alice's Adventures in Wonderland, amb motiu de la visita dels membres del Projecte Comenius a la nostra escola. Com sabeu, el tema central de Comenius és Alice's Project, i amb l'inici de la novel·la als nostres espais d'Instants ens sumem a aquest Projecte europeu tan interessant. Ah! I si us atureu a llegir ho podreu fer en la seva llengua original perquè hem penjat les nostres dues pàgines habituals en anglès. Lewis Carroll , Charles Lutwidge Dodgson ( 1832-1898) era el tercer dels onze fills que tingueren els seus pares. De petit era molt bo fent puzzles i ja de més gran destacava en Llatí , en Matemàtiques i com a fotògraf. Va estudiar a Oxford i va ensenyar Matemàtiques allà fins la seva mort.

El poema del mes de gener.

Maria Rosa Font i Massot (Sant Pere Pescador, 1957) és la poetessa catalana guardonada amb el Premi Carles Riba de Poesia 2010, atorgat per l’Òmnium Cultural i l’Enciclopèdia Catalana la Nit de Santa Llúcia, el desembre. Per aquest fet hem volgut que un dels seus poemes fos El Poema del Mes de gener de la nostra pàgina web.

Els nostres alumnes del Cicle Formatiu d'Informàtica participaren a la "Gimcana de la Creativitat a les Illes Balears”

Organitzada per La Caeb i la Direcció General de Formació Professional i Aprenentatge Permanent, que és un taller de creativitat enfocada, basat en el model de Innovation Factory™. Aquest és un model d’acció basat en la execució de vivències experiencials per part del alumnes assistents. Durant la “Gimcana de la Creativitat a les Illes Balears” s’aconsegueix un clima motivador que fomenta la col·laboració i el treball en equip, al mateix temps que promou l’esperit emprenedor. El VII Fòrum de Joventut i Empresa consisteix en una jornada dinàmica per un aprenentatge vivencial i pràctic de l’esperit creatiu.

Estrena dels miniportàtils del Pla pilot a Primer d'ESO

Pitjau aquí per veure el procés fotogràficament. Novament, els i les alumnes de Formació Professional en Informàtica han organitzat l'alimentació elèctrica, connectivitat i posta en marxa en general dels portàtils de primer d'ESO, tal com feren a Primària. Han fet de professors/es quasi particulars dels alumnes d'ESO, per ajudar-los a familiaritzar-se amb la nova porta a la informació mundial que els petits aparells proporcionaran. Ena agrada molt aquesta dinàmica d'aplicar els coneixements de la Formació Professional a la pedagogia interactiva entre diferents edats a Es Liceu.

SALVADOR ESPRIU, serà el poeta que ens acompanyarà el mes de desembre.

Nascut l’any 1913 a Sta. Coloma de Farners, morí a Barcelona el 1985, fa ara 25 anys, per aquesta efemèride el triem. És clar que hi ha molts altres motius per a llegir Espriu, per exemple, haver convertit l’Arenys de Mar (Sinera) dels seus estius i la Barcelona (Lavínia) de les seves relacions familiars i dels seus anys universitaris en una constant de la seva obra, esdevingudes totes dues poblacions en símbols de mons perduts habitats per personatges propers i universals alhora.

Ja! Divertits 17 a totes les pantalles!

Un any més l'equip de redacció de Divertits es posa en marxa.Amb aquest número 17 assolim de bell nou l'objectiu de posar a l'abast de tota la comunitat escolar d'Es Liceu una revista digital feta pels propis alumnes ( amb algun ajudant...). Tota una experiència realitzada en el marc de la programació de l'assignatura Processos de Comunicació que ja compleix quatre anys!

Comenius

No oblideu que teniu la secció Comenius just a baix de "L'Escola". Allà es despleguen uns apartats on es van incorporant novetats. Podeu veure la presentació aquí.

ALUMNES DE 4T DE SECUNDÀRIA PARTICIPEN A LA JORNADA DE LECTURA CONTINUADA “MIGUEL HERNÁNDEZ”

JOAN MARAGALL (Barcelona 1860-1911) serà el poeta convidat a la nostre secció El Poema del Mes, pel novembre.

Just el 10 d'octubre feia 150 anys del seu naixement i l'any 2011 en farà cent des de la seva mort. Per aquest motiu ens trobem a l'Any Maragall, per iniciativa de l'Institut de les Lletres Catalanes i l'Associació Família Joan Margall i Clara Noble. A més de poeta, Maragall era articulista i va publicar al Diario de Barcelona i a La Veu de Catalunya; són destacables els articles publicats durant la Setmana Tràgica i el que va escriure per demanar l'indult per a Francesc Ferrer i Guàrdia.

Som centre pilot!

Nosaltres, Cooperativa d'ensenyament concertada, i per tant sostinguda amb fons públics, estarem dins els centres pilot de les Illes, per a l'experimentació i posada en pràctica prèvia del Pla Xarxipèlag 2.0 a Primer d'ESO. Per això rebrem en breu els carretons i miniportàtils i el nostre professorat està ja preparant-se per a la formació i en recerca de recursos per anar incorporant aquesta eina al seu quefer. Esperam poder aportar molts suggeriments, i rebre'n dels altres centres pilot, per a què el curs vinent es puguin aplicar a tots els centres. Agraïm a la Conselleria d'Educació aquesta oportunitat.

Notícies des d'Àgueda

Les podeu seguir al blog de l'Alice's Project, a la secció Comenius, a Projectes.

Acampada primer cicle d'ESO a La Victòria

El dijous i el divendres de la setmana passada les i els alumnes de 1r i 2n d'ESO vam anar d'acampada a La Victòria. Allà, amb els monitors vam fer gran varietat d'activitats: tir amb arc, tirolina, pont tibetà, piragüisme, una ginkana nocturna molt divertida i fins i tot un viatge amb llanxa! Aquí en teniu un petit reportatge fotogràfic

Preparant la següent experiència Comenius a Portugal!!!

Després de l'èxit i la gran acollida dels nostres companys i companyes Comenius a Lituània a final de curs, ara sense adonar-nos ja ens torna tocar partir a Portugal. Ja començam a preparar maletes per partir del 20 al 24 d'octubre a Águeda, un municipi situat a la regió Centre de Portugal, on ens trobarem un total de 17 alumnes i uns 12 professors/es procedents de Romania, Itàlia, Lituània, Bulgària i Espanya per compartir durant aquests dies moltes experiències que ja vos anirem contant. Bon viatge!

EL CLUB DE LECTURA SEGUEIX ENDAVANT (llegiu també dins la notícia)

Efectivament, els membres del Club de Lectura ens hem retrobat en aquest curs 2010-2011 i ens hem reafirmat en els nostres objectius. Continuen en el Club Maria Casasayas, Maria Gnad, Mariona Salom, Joana Maria Guardiola, Enya Fernández, Irene Forteza, Carme Arbós, Arianna Homar i Rosa Maria Serra, i se sumen enguany Maria Brull, Sara Caputo i Clara Herranz, totes elles alumnes de 4t de Secundària.

El poema del mes

El dia 30 d'octubre de 1910, a Orihuela, Alacant, va néixer el poeta Miguel Hernández. Per això l'any 2010 ha estat un any de congressos, reedició de la seva obra, edició de discs inspirats en els seus poemes, i d'altres activitats sobre la seva vida i obra.

Màrius Torres. El poema del mes.

Des del Departament de Llengua de Secundària, i en el Projecte de Foment de la Lectura, saludem a tothom en el nou curs 2010-2011. A la nostra secció El Poema del Mes, que ja coneixeu, recollirem enguany poemes de poetes d'arreu del món que, per un motiu o l'altre, siguin notícia. Començarem per retre homenatge al poeta català Màrius Torres, del naixement del qual el 30 d'agost de 1910 ara se celebra el centenari. Durant tot el mes de setembre podreu llegir un poema de Torres seleccionat per a fer-vos un tast de la seva obra.

TOTA UNA VIDA!

El passat divendres, 18 de juny, es va celebrar a l'escola la festa de graduació de 4t de Secundària, que és a la vegada un dia de comiat de totes les famílies que fins ara han format part de la nostra comunicat educativa. Pitjant aquí veureu el grapat de fotografies que es van projectar, i pitjant aquí les fotos del sopar del vespre de la graduació. Desitjem a totes i a tots un nova etapa plena de noves i intenses vivències.

Viatge a Londres de segon d'Informàtica

Els alumnes del cicle formatiu en Informàtica han arribat de Londres. Pitjant aquí en veureu el reportatge.No els ha agradat gens Picadilly.

Divertits 16 a totes les pantalles!

Et presentam les gavines d'es Liceu, Estrenam nou equip directiu!!, El creuer 2010, Sergi Mesquida, un petit gran campió, Som Comenius!, Richie s'ha perdut i a Leni li agraden les llums del camí, Saps si en Haruki Murakami corre molt? Les millors festes i recomanacions d'estiu, i més coses us esperen aquí.

Segona experiència d'intercanvi Comenius a Klaipeda, Endriejavas.

Escrit dimecres a la nit: Tancam el curs i les activitats Comenius amb la darrera trobada d'aquest curs acadèmic a Klaipeda, Lituània. Partim!!!

Acampada de fi de curs a l'alberg Saboga, a Portocristo

Els dies 27 i 28 de maig els alumnes de 5è A i B de Primària varen anar d'acampada. El temps ens va acompanyar els dos dies, cosa que ens va deixar gaudir d'un banyito a la platja, a més d'un partidet de futbol-platja amb els nostres profes i els d'una altra escola. Els/les monitors/es varen dur a terme una sèrie d'activitats relacionades amb el coneixement del medi i, d'altres, més lúdiques. No va faltar la vetllada a la disco. Aquí vos deixam un grapat de fotografies i, de passada, us deixam també un àlbum de record del viatge d'estudis de sisè.

TERTÚLIA DEL CLUB DE LECTURA DE SECUNDÀRIA

El dijous 3 de juny, al migdia, ens trobàrem els membres del Club de Lectura per intercanviar impressions sobre la novel.la "No i jo" de Delphine de Vigan (veureu les fotografies pitjant aquí). Coincidència en molts aspectes: l'estil narratiu, les relacions entre els personatges protagonistes, la No, la Lou i el Lucas, el missatge final sobre les possibilitats reals que tenen les persones de canviar el món...

Sessions interactives de primers auxilis

Els i les alumnes del Cicle Formatiu de Cures Auxiliars d'Infermeria ensenyen primers auxilis als alumnes del d'Informàtica. Quins i quines millors professors i professores per aquest tema de prevenció de riscos laborals? Pitjant aquí podeu veure les fotografies.

Scott's farewell

Scott, these months with you as a teacher have been beautiful. Thanks for this experience, because for us, having a teacher from another country is a new experience. We hope someday we can repeat it with another teacher like you. It has been funny, thanks for showing us a piece of the english culture, we have learnt a lot. We all wish you the best. Goodbye Scott!

Els/les alumnes de 3r d'ESO reben les postals de l'intercanvi Comenius

Durant aquesta darrera setmana ens han anat arribant les postals que els nostres amics i amigues ens han anat enviant des de Romania, Itàlia, Portugal, Bulgària i Lituània. Esperem que les nostres els hagin agradat. Pitjant aquí veureu més fotos.

Viatge a Londres 2010 en directe!

Els i les alumnes de tercer d'ESO ja han tornat de Londres. Durant el viatge, ens relataren "online" el viatge al seu blog. i ens han mostrat les seves tresques al seu àlbum. Ho deixam aquí un temps, doncs, ara ja pel record!

EL POEMA DEL MES

En aquest mes de maig, a la nostra secció hi podreu llegir un poema de Miquel Bezares (Llucmajor, 1968), del seu llibre Versllum, publicat l'any 2000.Bezares pertany al grup de poetes dels anys 80 i 90 que es caracteritzaven pel domini del llenguatge i per fer ús d'una estètica que pretenia sobretot comunicar-nos l'experiència. Però en casos concrets retornaven també a les avantguardes, com ho mostra el poema que hem triat.

Sabeu la diferència entre un “Carnatge" i un “Escorxador”?

Coneixeu que a la zona de “Es Carnatge" (franja costera entre es Coll i Can Pastilla) hi ha una elevadíssima concentració de fòssils? Això i moltes d’altres coses interessants vàrem descobrir els alumnes de 3r d’ESO el passat dimarts dia 27 d’abril gràcies a la sortida promoguda per n’Ana Santos (coordinadora mediambiental) i organitzada per la Conselleria de Mediambient. Entre els objectius d’aquesta sortida que la férem amb bicicleta des del moll vell de Palma, destaquen: Conèixer un espai protegit urbà, descobrir la toponímia del litoral, interpretar la influència de l’activitat humana en el nostre actual litoral, valorar els elements històrics i artístics que trobàrem durant el trajecte i finalment fomentar el transport sostenible. Si voleu, podeu veure un petit reportatge fotogràfic pitjant aquí.

Primera experiència d'intercanvi a Vizzini (Sicília).

Aquesta setmana ha tengut lloc el primer intercanvi d'alumnes de 3r d'ESO dins el marc del projecte Comenius que l'escola va iniciar a principi de curs. Com ja vàrem informar, tenim prevists un total de cinc intercanvis amb Lituània, Portugal, Itàlia, Bulgària i noltros al llarg de dos anys. Esperam que la propera experiència (a Lituània el mes de juny) sigui tan profitosa i divertida com aquesta. Al blog de l'Alice's Project, que teniu a la secció ESO i PQPI, podeu veure fotos i llegir el diari d'aquest emotiu viatge.

Viatge 4rt ESO 2010

PITJANT AQUÍ VEUREU L'AMPLÍSSIM REPORTATGE FOTOGRÀFIC DEL RECENT VIATGE D'ESTUDIS DE 4RT D'ESO (677 FOTOS).

Diada de Sant Jordi i entrega de premis del concurs de Narrativa Breu “Es Liceu”.

El divendres, dia 23, s'han celebrat al centre diverses activitats relacionades amb la temàtica, des de totes les àrees i nivells. I finalment s'ha fet l'entrega de premis de Secundària. Aquí teniu l'Acta del jurat del VII concurs de Narrativa Breu, on hi consten els membres del mateix i els escrits i alumnes guanyadors i participants, els quals també en breu us podrem oferir "online". Pitjant a aquí podeu veure un àlbum fotogràfic de les diverses activitats de Secundària i de l'entrega de premis.

NOTÍCIES DEL CLUB DE LECTURA

Els membres del Club llegim ara "No i jo" de l'escriptora francesa Delphine de Vigan. Aquesta novel.la ha estat premiada pels Llibreters francesos i va ser editada en català el març de 2009 per Edicions 62,a la col.lecció El Balancí, La tertúlia sobre aquesta lectura será probablement a finals de maig o dins el mes de juny.

Diada de Sant Jordi 2010

Aquí trobareu tota la informació del que millor podríem anomenar "setmana de Sant Jordi 2010", perquè hi ha activitats al voltant del món del llibre durant tota la setmana.

PRIMERA TERTÚLIA DEL CLUB DE LECTURA

El passat dijous, 26 de març, es va cel.lebrar la primera tertúlia del Club de Lectura de Secundària a Es Liceu. Mentres compartiem aperitiu ens dedicàrem a comentar la darrera novel.la de Isabel Allende, "La isla bajo el mar".

3r DE SECUNDÀRIA VA AL TEATRE

El dimarts 30 de març els grups de 3r d’ESO acompanyats per Miquel, Patricia i Josefina han assistit a una representació del Lazarillo de Tormes, en una versió adaptada de Teatro Visceral. Aquesta novel.la del segle XVI va ser la primera novel.la picaresca europea i per cert, ja no se considera anònima; sembla que se donen per vàlids els estudis que confirmen Diego Hurtado de Mendoza com el seu autor. La representació ha estat al saló d’actes de la ONCE i ha estat molt ben acollida pels assistents.

Nou servei de mediació escolar.

Aquest curs hem posat en marxa a Es Liceu un curs de formació de mediadors/es escolars. Dins aquest curs, oferit per en Vicenç Rul·lan i que ha tengut una durada de 12 hores de formació, hem après a escoltar i analitzar els conflictes des d'un punt de vista objectiu, ajudant als implicats a trobar una solució.

Ja!!! Divertits 15 a totes les pantalles.

El pare Rafel ens ajuda, Estàs enamorat, enamorada?, Sant Antoni sí, Sant Antoni no, El vol de na Conxa, Qui era en Fausto de sa ximeneia?, Les primeres propostes del Club de lectors d'Es Liceu, Ja has sol·licitat el teu pàrquing bici?... i molt més al Divertits 15

11ena edició de les Proves Cangur a les Illes Balears.

Com ja sabeu d'altres anys, les Proves Cangur són un concurs matemàtic per a alumnat entre 3r d'ESO i 2n de Batxillerat, que es realitza a tot el món i en el que any rere any participen milions d'al∙ lots i al∙lotes.

Visita a ESADIB de PQPI.

Dilluns d'aquesta setmana, aprofitant la jornada de portes obertes de l'escola superior d'Art dramàtic, els i les alumnes de 1é PQPI 'oficina i els de 2n de PQPI varen tenir l'oportunitat de visitar les fantàstiques instalacions de l'ESADIB i assabentar-se de com es forma un "actor". Que molts es pensaven que era únicament dir: -mama, papa, vull ser un artista- i passar per un casting. Una de les coses que més cridaren l'atenció fou l'horari amb les assignatures tan especials que tenen.

Comenius.

Al Diari de l'Escola (DM) de dia 24 (mireu dins la notícia) es conta que Marga Lopez és la responsable del projecte que involucra una cinquantena d’alumnes de tercer d’ESO, explica que el nom ALICE és un acrò- nim (Adquisició, Llengües, Implementació, Creació i Enfortiment) entorn del qual estan enfocades totes les activitats que es desenvolupen. A més, també és un personatge imaginari que narra les seves aventures a través d’un viatge pels països participants.

METGES DEL MÓN, ENS VISITEN !!!!!!

El passat dimecres de bon matí ens vengueren a fer una presentació de la tasca que realitza aquesta ONG. Vos demanareu el perquè. Vos ho explicam dins la notícia...

The Fonix.

Ahir es van dur a terme les proves de la fase local de la segona edició del Concurs d’Anglès Interescolar de les Illes Balears (“THE FONIX 2010”), dins el marc del Pla de la Tercera Llengua, adreçat a la millora de l’aprenentatge de la llengua estrangera. Els finalistes de les 7 categories han estat els que podeu veure dins la notícia, que hauran d'anar a la fase territorial el proper 13 de febrer a la UIB.

VA TENIR LLOC L'ENTERRAMENT DE LA SARDINA...

I AMB ELLA EL CARNAVAL! Pitjau aquí.

INSTANTS

Recordau que des de fa unes setmanes han aparegut contes i fragments d’obres literàries penjats a les parets de distints espais de Secundària. Amb el títol INSTANTS, ens hem anat trobant aquests textos que ens conviden a la lectura. Ara, a "Instants", fins a finals de gener podreu llegir l'inici de "La pell freda", d'Albert Sànchez-Piñol.

INSTANTS

Des de fa unes setmanes han aparegut contes i fragments d’obres literàries penjats a les parets de distints espais de Secundària. Amb el títol INSTANTS, ens hem anat trobant aquests textos que ens conviden a la lectura. Hem investigat i hem descobert que al llarg del curs anirem trobant als mateixos llocs altres propostes d’escriptors i escriptores d’arreu del món que , si tenim uns instants, ens faran desconnectar del que ens envolta. Només ens hem d’aturar i llegir.

Divertits 14 a totes les pantalles.

El sol es pon, tot just són les cinc de la tarda, i els seus raigs il·luminen les fulles vermelles de la planta de Nadal situada sobre la taula de la sala de professorat, atorgant a les fulles vermelles unes cromaticitats irreals... Pitgeu a "Diver-tits"!!!

Els i les alumnes de PQPI han estat els ajudants dels patges .

Com sempre, tenen importants ajudants, i els han ajudat a fer els paquets, tal com mana el seu futur ofici. Els podeu veure en feina pitjant aquí

Festa pro-viatge d'estudis de 4rt d'ESO

El passat divendres 11 de desembre els alumnes de 4t de Secundària feren una festa pro-Viatge d’Estudis. Hi assistiren familiars, professors i professores, alumnes de 3r i tots aquells que havien comprat els tiquets per contribuir a la causa.

CLUB DE LECTURA 2009-2010

Com a una de les accions del Projecte de Foment de la Lectura a Secundària, s’acaba de constituir un Club de Lectura amb alumnes de 3r, amb la intenció d’organitzar tertúlies literàries sobre els llibres que els propis membres del Club es proposen llegir.

Exposició sobre el consum responsable

La setmana passada els i les alumnes de 1r d'ESO van visitar l'exposició sobre el consum responsable que s'havia muntat a la nau de Primària. El més significatiu, però, va ser que els alumnes de 1r de PQPI de Comerç van fer de guies als nostres alumnes de 1r. A aquestes fotografies hi veim una petita mostra dels visitants i dels guies de la nostra escola.

DIVERTITS 13!!!

En aquest número, no t'ho perdis: La gerent hipnotitza amb una biga als nostres redactors, Què saps de Charles Darwin?, L'estiu: temps de renovació a Es Liceu, Coneixes als nouvinguts?, Has sentit parlar de la doneta invisible?, Francisco Ayala i Clàude Levi Strauss, dos lúcids centenaries ens deixen, Comenius? Això què és?

La wiipissarra

El que veieu aquí són vídeos d'un matí poc usual que inicia un nou projecte. Resulta que un tal Johnny Chung Lee va popularitzar l'any passat la famosa pissarra interactiva, amb un comandament de "wii". Les "virgueries" que veieu al vídeo de Chung Lee estan desenvolupades en Windows, i en Pere Negre, el nostre inventor informàtic, va re-escriure el codi del programa que ho fa possible, fent-lo programari lliure i "penjant-lo" pel món.

Física en directe

Dia 4 de novembre van tenir lloc al nostre centre una sèrie d'experiments de física en directe en motiu de la setmana de la ciència, als qual varen assistir els/les alumnes de ciències de 2n, 3r i 4t d'ESO. L'experiència va servir per a que els/les alumnes gaudissin de la física i veiessin que no únicament són fórmules i que ens podem trobar amb situacions diàries que es poden explicar a partir de qualsevol d'aquestes lleis. Trobam que va ser una activitat enriquidora tant per a les professores com per als alumnes. Pitjau aquí per veure'n fotografies.

Es Liceu s’embarca amb el Beagle

Alumnes de 3r i 4t d’ESO des Liceu s’embarcaren en el taller de la Setmana de la Ciència 2009 per celebrar les dues efemèrides científiques d’enguany. Sota el nom de "Matemàtiques a la deriva" pogueren modelitzar l’evolució darwiniana amb un aparell de Galton i orientar el vaixell amb les estrelles i l’ajuda d’un sextant.

COMENIUS!

Aquests dies, alguns dels nostres profes han estat de trobada de Comenius, a Romania. Ja ens faran un reporting de la visita. Pitjant aquí podeu veure el vídeo que els i les nostres alumnes de tercer d'ESO varen preparar per presentar la nostra escola a les altres del projecte.

SOM COMENIUS!

El projecte Comenius té com a objectiu reforçar la dimensió europea en el camp de l’educació infantil, primària i secundària, promovent la mobilitat i cooperació entre centres educatius.

Na Clara

Avui fa 9 dies que la filla petitona de na Maite, Clara, ha nascut. Ens envia una foto perquè la coneguem. Les dues estan molt bé, no fa gaire renou encara, només mama i dorm (entre 2 i 4 horetes de tira!!)

LIceum 12

Malgrat tota la Comunitat Escolar l'ha poguda llegir en el seu format original, en paper, podeu visualitzar en pdf la revista Liceum nº 12.

GRADUACIÓ DE LA PROMOCIÓ 2008-2009.

En Macià Ensenyat, pare d'Es Liceu, ex-cronista esportiu del nostre equip de futbol sala, ens ha fet una glosa. Podeu veure les fotografies de l'acte/festa amb tal motiu, pitjant aquí. També podeu veure el vídeo de la presentació aqui.

HEM GUANYAT EL 1r PREMI DEL CONCURS DE LA UIB

La revista digital DIVER-TITS, editada pels alumnes de 3r i 4t d'ESO de Diversificació ha guanyat el primer premi, en l'apartat de Crònica, del concurs que es va realitzar sobre l'activitat de periodistes escolars a la UIB que es va realitzar el passat més de novembre. En Miquel Santandreu (de 4t de DIVER), en Raul López (de 4t de DIVER), en Pere Ramon (de 3r A) i na Clara Isaurralde (de 4t B) foren els alumnes encarregats d'aquesta activitat. Dijous dia 18 es farà el lliurament de premis a l'edifici de Son Lledó...

INCREÍBLE PARTIT DE FUTBOL ENTRE INFERMERIA I INFORMÀTICA

El passat dijous, dia 18 de juny, hi ha haver un emocionant partit de futbol entre els i les alumnes dels Cicles Formatius de Cures Auxiliars d'Infermeria i Explotació de Sistemes Informàtics. Just acabat el partit, ja començaven els mails contant l'epopeia, que podeu veure aquí fotografiada.

Els alumnes de PQPIE en pràctiques

Ja tenim als nostres alumnes dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d'Oficina i Electricitat fent pràctiques a empreses. Els d'Electricitat són tots a l'empresa ROIG S.A. (gràcies per tot), per això els tenim aquí en pla equip.

PQPIO en pràctiques

Els i les alumnes del Programa de Qualificació Professional Inicial d'Auxiliar d'Oficina són a les diferents empreses (vegeu agraïment dins la notícia) fent les seves pràctiques. Ens falten fotografies d'algunes que anirem afegint. Mireu aquí

Sortida al CPD del CIM dels alumnes d'Informàtica

Els nostres alumnes de FP visitaren amb els profes el Centre de Procés de Dades del Consell de Mallorca, on veren com s'articula "el ciber-cervell" de l'Administració del CIM. Vegeu les fotos aquí.

Sortida a Soller

Pitjant aquí podreu veure el reportatge que ens faltava de la Setmana Cultural: la sortida que va ser l'alumnat d'ESO a Sóller. El senyor que veieu a la imatge és el conco de na Marga.

El creuer de 4rt d'ESO 2009

Malgrat no heu pogut estar més al dia del que estàveu, ja que teníeu el blog al menú de l'esquerra, els viatjants de 4rt d'han aturat a deixar-nos un extens reportatge fotogràfic, dia a dia.

Acampada a Es Burotell

Mentre els alumnes de 3r eren per Londres i els de 4rt de creuer, els i les alumnes de 1r i 2on d'ESO varen anar d'intrèpida acampada a Es Burotell. Aquí en teniu moltes fotografies, distribuïdes en dos àlbums.

We have survived!!!!

A més de les fotos de viatge, els supervivents ens envien l'àlbum final amb efectes com el de la fotografia. Aquí teniu el reportatge complet.

Finalistes a THE FONIX!!!

Us informàvem fa poc de què teníem alumnes molt ben posicionats al concurs "The Fonix" (1r. Concurs d'Anglès Interescolar de les Illes Balears). Idò aquí teniu els classificats per a la final, entre els quals hi les nostres alumnes Llucia Sterling García-Carpintero, de Primària i na Clara Isaurralde Tomey, d'ESO. Molta sort per a la final!

Tothom de viatge

Els i les alumnes de 4rt ja són de viatge i els i les de 3r d'ESO ja són a Londres (mirau aquí els detalls). Els deixem aquí el Google Maps. Basta escriure "london" o "londres". Si escriviu "es liceu mallorca" veureu com definitivament som mundialment famosos! MOLT BON VIATGE ALS I LES NOSTRES ALUMNES i tot el nostre agraïment als i les profes que també parteixen uns dies complets a cuidar dels fills i filles.

Sessions Burlington

Dijous passat va tenir lloc als cursos de 1r a 3r d'ESO un taller d'anglès de la mà de James, de l'editorial Burlington. Va ser una classe d'anglès diferent i molt activa, en què tots i totes van poder participar...

VIATGE D'ESTUDIS 2009

Als menús de l'esquerra, teniu a "Viatge 2009", la bitàgora (el blog) on s'aniran relatant tots els preparatius, el propi viatge, les il.lusions, les vivències, etc. del viatge d'estudis de 4rt d'ESO d'aquest curs.

THE FONIX 2009

El passat dissabte 7 de març a les 12 del matí va tenir lloc a la UIB la fase territorial del 1r Concurs d’Anglès Interescolar de les Illes Balears (“THE FONIX 2009”), dins el marc del Pla de la Tercera Llengua, adreçat a la millora de l’aprenentatge de la llengua estrangera per part de l’alumnat de nivells no universitaris.

Ja ha sortit el nº 11 de "Diver-tits"

Com sempre, la nostra revista digital, confeccionada pel grup de Diversificació Curricular, ens ofereix de tot i molt, aquí

JORNADA XINESA A ESO

El passat dijous dia 26 de febrer l’alumnat de secundària d’Es Liceu va viure una intensa jornada xinesa que els va sorprendre a tots, i això que alguns professors i algunes professores ja s’havien encarregat de deixar algun indici de l’esdeveniment. LLegiu més dins la notícia i mirau-hi les fotos.

L'enterro de la sardina

Ambaquest cartell es va anunciar l'enterrament de la sardina. Mireu les fotos.

Màscares i gloses

Des de l'àrea de llengua catalana, a ESO, varen fer unes màscares amb glosa inclosa, pel dia de Sant Antoni, essent aquesta una de les destacades. Com veieu, és una tasca que inclou també feina gràfica.

Sant Antoni 2009

Al Diverweb, la versió web de "Diver-tits", hi podeu llegir: "Un any més Sant Antoni ens ha visitat. En aquesta ocasió ha vingut acompanyat amb la Dimoniada i Batucada d'ES LLEDONER, cooperativa d'ensenyament de Felanitx. Els nostres reporteres gràfics han realitzat una esplèndida feina, testimoni del que podras gaudir clicant aquí". Del sarau del fogueró, torrada i dimonis també en dóna testimoni el lloc del Segon Cicle , allà us van contant les seves peripècies i han penjat aquesta galeria de fotos.

Visita a la Mostra d'FP

Així d'estorada va quedar alguna professora quan va veure tot el que es pot estudiar a aquestes Illes en Formació Professional. Els reporters de Diverweb ja han preparat el reportatge fotogràfic que podeu veure aquí, i us aniran contant més coses properament.

Diver-tits-10

Ja ha sortit el nº 10 de "Diver-tits". El podeu veure pitjant aquí. Hi trobareu moltes coses, i entre elles, a la darrera pàgina, un botó màgic per veure la visita dels patges d'Orient. També hi trobareu el reportatge sobre l'obra de Barceló a l'ONU (notícia següent)

La cúpula

Es tracta del treball que ha fet l’alumnat de 3 a 12 anys recreant i investigant l’obra artística de la Cúpula de la sala dels Drets Humans i de les Civilitzacions de l'ONU, de Miquel Barceló (clic aquí). Pitjant aquí accedireu també a moltes i moltes més fotografies.

POESIA ORIENTAL A LA NAU D'ESO

Els alumnes de 2n, a l'assignatura de castellà, han fet una exposició sobre els haikus que han creat. Són creacions dels alumnes que han expressat un sentiment i han intentat ajustar-se a la mesura de 17 síl.labes prescrita, encara que han decidit fer valer el contingut per damunt la forma i així el resultat ha estat uns haikus occidentals adaptats a la llengua castellana. Aquí els teniu fotografiats. Per cert, la imatge d'aquí dalt no és torta, és un efecte òptic inesperat, però curiós.

Ja ha sortit "Diver-tits 9" i "Diverweb"

Ja teniu a les pantalles el nº 9 de Diver-tits, ja construït, i el Diverweb, en construcció permanent. La revista digital, ara en doble format, del grup de "Diver", coordinada per Miquel Cabeza, a més de seguir essent una innovadora manera de fer escola, us ofereix entre un seguit de reportatges, entrevistes, etc. algunes notícies que no han aparegut a la web. Mirau, mirau...

Adrià Pons

n'Adrià Pons, alumne d'Iniciació Professional, malauradament ens ha deixat per sempre, degut a un desafortunat accident de trànsit. Des d'aquí volem fer-li una dedicatòria i enviar tot el nostre condol a la seva família i amics, entre els quals ens trobem. Ben segur que ens veu des d'algun lloc millor. clic

Acomiadament 4rt ESO 2007-2008

Si pitjau aquí, podreu veure el reportatge de l'acte d'acomiadament a la generació de 4rt d'ESO del 2007-2008. Una nova tanda d'alumnes fornits i fornides a Es Liceu ha botat al món. A la foto hi veieu a l'enviada del Vaticà, que donà els promesos diplomes durant el viatge d'aquest any.

El taller d'artesania

Durant aquest curs 2007/2008 una vintena d'alumnes, la major part de 2n d'ESO han fet diverses manualitats a l'assignatura optativa de taller d'artesania. Les professores encarregades del taller han estat na Iolanda Grau i na Joana Teresa Bauzà que ens varen proposar al principi de curs tota una sèrie d'activitats manuals en les quals esperaven que despertessin la creativitat i l'estil personal de cada alumne ... llegiu més, i mirau aquí algunes fotografies.

Divertits 8 !

El número 8 de la revista digital "Divertits" ja ha sortit. És "a totes les pantalles", com ells i elles anuncien. Hi trobareu de tot i molt, i entre d'altres coses un reportatge de la festa de cloenda de la Setmana Cultural, de la qual hem extret la fotografia. Si la pitjau aquí veureu el "Divertits", on també hi trobareu un reportatge del viatge d'estudis a Roma dels grups de 3er d'ESO, que no havíem publicat aquí (els molt polissons de "Divertits" es guarden exclussives, com veieu...)

Excursió a Cabrera

Als/les tres profes de la foto de'ls va passar per alt preparar un reportatge de la sortida que feren a Cabrera el 14 de març, menys mal que les usuàries de la wiki "Barra Espiadora" estaven avui recopilant imatges. El webmaster les ha vist i ha dit... això ho he de posar... aquí

On és...?

Els i les alumnes de Processos de Comunicació fan la revista del centre, com sabeu, i articles del wiki. Ja us n'hem ofert alguna mostra i a final de curs, farem un recull de les seves feines, però no sempre la dificultat tècnica té el mèrit. Avui unes alumnes, d'una manera ben senzilla (i això que en saben molt) han "penjat" un joc que ens ha semblat prou entretingut. Pitjau aquí

Acampada a La Victòria 1er d'ESO

Els dies 17 i 18 d'aquest mes, una expedició de alumnes de 1r d'ESO, acompanyats per n'Esperança (Cons-Cons), na Inès i en Joan, anàrem a La Victòria (Alcúdia) a practicar l'escalada, tir amb arc i senderisme. Podeu veure el reportatge gràfic aquí.

Acampada a Es Burotell 2on d'ESO (NOVES FOTOS)

Els i les alumnes 2on d'ESO varen passar dos dies memorables a Es Burotell, on efectuaren les més inversemblants aventures. Basta veure la imatge que acompanya la notícia. Ja podíeu veure un l'àlbum aquí, i avui ens han fet arribar l'altre que faltava

Micheinstein & The Camomilla's Sisters

Tenim Secundària deserta. Primer i Segon són d'acampada, els de tercer a Roma. No sabem si s'han topat amb els de quart, que ens continuen reportant el viatge al seu bloc. El teniu al menú esquerra. Si el llegiu entendreu el per què del títol d'aquesta notícia.

Dilluns partim!!!

Els i les alumnes de 4rt d'ESO parteixen dilluns a una Odissea marinera, que recalarà a Florència, Roma, Pompeia/Nàpols, Malta/ La Valetta, Tunissia/Cartago... Be, us han obert un bloc, que tindreu al menú de l'esquerra (a "...més escola") durant tot el viatge. Si la disponibilitat d'internet ho permet, tindreu informació directa i diària de tot el viatge. Ara mateix ja podeu veure molta cosa de l'itinerari... i escriure opinions vosaltres mateixos/es.

Ja ha sortit el "Diver-tits" 7.

La revista digital del grup de Diversificació Curricular ha complit un any. La podeu veure aquí. A més, han estrenat el "Diverbloc", a http://divertits.blogspot.com/.

Garantia Social a Son Pou i Albert ens deixa

L'alumnat de Garantia Social d'electricitat ("GARSE") va anar a fer una excursió a l'avenc de Son Pou, a Santa Maria. El reportatge fotogràfic és realment impressionant. El podeu veure si pitjau aquí. Destacam, a més, la notícia, perquè els alumnes que veieu a la foto s'han quedat momentàniament sense tutor, que no surt a les fotos perquè és el que les va fer, n'Albert Palou. n'Albert ha hagut de deixar la nostra escola per motius personals i tots l'anyorarem molt, especialment el grup de "GARSE".

Denip als carrers

La Diada escolar per a la no violència i la pau, els nostres alumnes d'ESO es manifestaren pels carrers de Palma, segons podeu veure a aquest reportatge fotogràfic.

Més fotos carnaval ESO i FP

Segueixen arribant més fotografies del carnaval. Aquest cop en Joan, al qual veieu tot flamant a la fotografia, ens en envia més de Secundària i FP. Pitjau aquí per veure l'àlbum.

Dia mundial sense CO2

Aquesta imatge és el mural que vàrem fer en motiu de la celebració del Dia internacional per a la reducció d'emissions de CO2, el passat 28 de gener. Pitjant aquí la podeu veure en gros

Els i les alumnes de 4rt d'ESO ens conten les seves andances

Els propis alumnes ens conten una visita a la UIB, als Jutjats i les perspectives del proper viatge d'estudis a Itàlia.

Fotos del fogueró dels reporters "Diver-tits"

En Checu i en Pepelu, reporters de la revista digital "Diver-tits", han preparat un extens reportatge fofogràfic, que podeu veure pitjant aquí

Cartells de Sant Antoni

Si pitjau a la foto, veureu eles cartells que han elaborat els alumnes del Cicle Formatiu d'Informàtica.

Activitats del Department de Llengua

El departament de llengua ens conta algunes de les activitats que ha realitzat durant el passat trimestre.

Divert-tits nº6

La podeu veure aquí Novament els nostres diver-reporters ens fan una entrega perquè no pugueu dir que la web és avorrida en Nadal. Teniu lectura i navegació assegurada.

Ja ha sortit "Diver-tits 5"

Sempre la podreu seguir llegint a la secció "Revista i edicions", on també hi ha els números anteriors. Ara hi podeu seguir anant directament des d'aquí

Actualització setembre

Àlvar Servera ens ha demanat que pengem aquest enllaç (per l'assignatura de quart): feu clic aquí

Preparació per a les proves de setembre

Alumnes d'ESO: Per saber quins són els requisits per a poder-se presentar als exàmens de setembre (treballs, etc.) i com els heu de preparar, seguiu les instruccions les instruccions d'aquesta notícia.

"Revista wiki 2007"

Compendi d'algunes de les feines fetes per l'alumnat de Processos de Comunicació durant el curs 2006-2007. Pitjau aquí o a "wiki alumnat" al menú esquerra.

Hem guanyat el premi "Amigos del Mundo"

El diari "El Mundo" ha concedit al nostre grup d'alumnes que veureu a l'interior de la notícia, el primer premi de "Amigos del Mundo", contra en canvi climàtic, amb el seu treball "Empieza la cuenta atrás". Entrau i podreu baixar el treball en sí i els guanyadors ens conten algunes peripècies que els hi passaren.

Nova edició de Diver-tits. El 4!

En aquest número, no t'ho perdis: - Hem guanyat! - Al Sella, alguns companys es menjaven els arbres! (Reportatge del viatge d'estudis de 4art d'ESO a Astúries) - Com celebrarem el dia del cooperativisme? Día 18 de maig, Dia del Cooperativisme - Només amb una resposta - Alvar prefereix a Norah Jones - A Sacha sí que l'agrada viure a Inca! - El proper curs es podran cursar nous cicles professionals a Es Liceu. - I molt més del que veuràs... La revista digital "Diver-tits" és editada per l'alumnat de Diversificació Curricular, i la podeu llegir pitjant aquí .

Ha nascut na Julia!!!

Na Maite i en Toni just abans de les vacances de Pasqua, van veure arribar al món a na Júlia. Mireu dins la notícia per veure la fotografia del tamany que mereix.

Nova edició de "Diver-tits". Nº 3

En aquest número, no t'ho perdis: - Una sabata paranormal? - Qui no és un discapacitat? - Setmana dedicada a la lectura en veu alta - Les tres raons d'en Xavier Seguí per a muntar una cooperativa - Julia, guapa i llesta com la seva mare! - A Toni Perelló li agrada el Baron Rojo. La revista digital "Diver-tits" és editada per l'alumnat de Diversificació Curricular, i la podeu llegir pitjant aquí .

L'alumnat opina sobre La Celestina

Segons us informàrem, els i les alumnes de 3er d'ESO assistiren a la representació de La Celestina, per part de Morgana Teatre, a la Sala Mozart de l'Auditòrium. Us ofereixen ara les seves opinions aquí

Pere Pons ens visita i presenta "Nocturn a quatre mans".

El dimarts 6 de març ens ha visitat l'escriptor Pere Pons per parlar de la seva novel.la "Nocturn a quatre mans" amb els nostres alumnes de 3er d'ESO.

Anem a veure un clàssic

Els alumnes de 3er d'ESO han assistit a la representació de La Celestina que la companyia mallorquina Morgana Teatre ofereix a la Sala Mozart de l'Auditòrium.

Visita de 4rt d'ESO a l'escola d'hoteleria de la UIB

El passat dia 22 de febrer de 2007 i dintre de la programació tutorial i del departament d'orientació de l'escola pels alumnes que estan al darrer curs d'ESO varem visitar l'escola d'hoteleria de la UIB.

Ja ha sortit el "Divertits 2"!!!

Hem resolt els problemes que teníem de visualització amb "l'Explorer" i ja pots baixar les nostres pàgines sense cap problema des de qualsevol explorador (Firefox, Explorer...). Si vols, et pots subscriure a la revista fent-nos arribar la teva sol.licitud a la següent adreça: divertits@gmail.com i t'enviarem els propers nùmeros directament al correu que ens indiquis. Ah! recorda que esperem les teves opinions i col.laboracions. Si vols veure ara el "Diver-tits 2", pitja aquí

3er d'ESO fa el recorregut de tota la Ciutat de Palma

La primera setmana del mes de febrer els alumnes de 3er d'ESo varen realitzar una sortida un poc especial, organitzada per l'àrea de Ciències Socials. Recorreren amb autobus escolar tots i cada un dels barris de Palma i els seus voltants.

HA SORTIT "DIVER-TITS"

Els i les alumnes de Diversificació Curricular d'ESO hem publicat el nº 1 de la revista digital "Diver-tits". Esperam que vos agradi i també les vostres col.laboracions, opinions... que podeu enviar a través de la mateixa revista. La podeu visitar aquí. (Nota: No sabem per què, però no es veu be amb Internet Explorer, ha de ser amb Mozilla Firefox, que podeu baixar de www.sofcatala.org)

4art d'ESO fa l'itinerari per la Palma modernista

El passat dimecres dia 24 de gener, els i les alumnes de 4t d'ESO, realitzaren una sortida curricular de l'àrea de Ciències Socials. L'esmentada sortida consistia en realitzar un itinerari per la Palma modernista. Aquest estil arquitectònic ens va deixar mostres de gran valor a la nostra ciutat i no es podia desaprofitar l'oportunitat de conèixer-les

JOVES PER LA LLENGUA AL LICEU

El proper divendres, 9 de febrer, entre les 13'00 i les 14'00 hores rebrem la visita dels “Joves per la llengua”, que, com cada any, ens ofereixen aquestes xerrades amb alumnes de Secundària. L'assistència dels nostres alumnes és lliure i segur que en gaudiran d'aquesta activitat que promou l'Obra Cultural Balear. Coordina l'activitat el Departament de Llengua.

Segon d'ESO visita la Palma gòtica.

1er d'ESO visita l'exposició "Pentinant la mort"

El passat dia 18 de gener, el professor de primer d'ESO, Àlvar Servera, va organitzar una sortida per Palma amb els alumnes de 1er d'ESO. Anaren tots plegats a veure l'exposició de la Caixa Fòrum titulada "Pentinant la mort" . Va ser super interessant perquè estava molt relacionada, amb els temes de prehistòria que estan tractant actualment a les classes. Si voleu veure algunes de les fotos de la sortida pitjau aquí.

Dimonis i torrades de Secundària i FP

EL dia de Sant Antoni, com és degut, els al.lots i al.lotes d'ESO i FP a torrar i córrer davant els dimonis...

ACTIVITAT DE TEATRE A LES AULES

A les aules de 1r de Secundària, un any més, l'actor Lluís Colom ha representat l'obra "Àngel", de la qual n'és també l'autor.

EXPOSICIÓ DEL CENTENARI DEL I CONGRÉS INTERNACIONAL DE LA LLENGUA CATALANA.

A l'entrada de l'escola i des del dia 9 fins al 17 de gener de 2007 els alumnes han pogut visitar l'exposició que amb motiu del Centenari del I Congrés de la Llengua Catalana hem organitzat des del Departament de Llengua. La mostra ha estat cedida per la Direcció General de Política Lingüística i ha estat utilitzada com a eina didàctica per a treballar continguts del bloc de Sociolingüística. Podeu veure fotografies aquí.

Edward Munch. “L'esperit sublim”

Fundació La Caixa. Sortida feta amb els alumnes de Primer d'ESO. ESTUDI DE “LA MADONNA” (Adjuntes hi ha algunes de les pintures realitzades pels alumnes de primer)

Ja ha sortit "Diver-tits 5"

Els nostres reporters i reporteres segueixen editant la seva revista digital "Diver-tits", sempre la podreu seguir llegint a l secció "Revista i edicions", on també hi ha els números anteriors. Ara hi podeu seguir anat directament des d'aquí