XI OLIMPÍADES ESCOLARS MARRATXÍ ’11.

Dissabte 14 de maig i diumenge 15 de maig de 2011. Convidam a altres escoles de Marratxí i a centres educatius que funcionin com a cooperatives i naturalment a associacions de grups d’esplai de la zona de Marratxí. La nostra finalitat no és altre que poder gaudir de dos dies intensos d’esport. Pretenem fer entendre els nostres fills/es que l’esport és saludable i no necessàriament l’hem d’utilitzar per a competir i ésser els millors, simplement l’hem de fer servir per a formar els nostres fills/es com a persones i desconnectar un poc d’aquest món, de cada vegada més competitiu.

Tots i totes tenim la capacitat de ser creatius.

Podeu veure aquí la continuació del programa "redes", que podeu trobar a la secció de Es Liceu en vídeo, als menús de l'esquerra. A aquest blog ho teniu tot recopilat.

DIA MUNDIAL DEL LLIBRE INFANTIL

Cada 2 d'abril, aniversari del naixement de Hans Christian Andersen, el món sencer ret homenatge al llibre infantil.

Dia Mundial de l'Autisme

AUTISME. El trastorn de l’espectre autista (TEA) és un trastorn neurològic que afecta la percepció i el processament cerebral de la informació. Per recordar els drets de les persones que el pateixen, el dia 2 d'abril se celebra el Dia Mundial de l'Autisme.

Consumópolis

Es Liceu ha participat a Consumópolis. Ho podeu veure al Diario de Mallorca i dins la notícia podeu veure uns retalls d'Última Hora.

Som el que sembram

Des de l'Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) us convidam un any més a la Diada d'Agricultura Ecològica "Som el que sembram" que se celebrarà diumenge dia 10 d'abril al centre de Porreres, juntament als actes de la setmana prèvia. Adjuntam el cartell i la programació.

El Flash Mob Cooperatiu.

Pels nostres alumnes que han gaudit del Flash Mob Cooperatiu. Per la gent de Teatrecoop que ho han organitzat com a vertaders professionals. Enhorabona als coordinadors de cada centre. Pels familiars que s'ha sentit encantats. Per la difusió i visibilitat del moviment cooperatiu que fan accions com aquesta. Per la celebració del Dia Internacional del Teatre i perquè, simplement, ens ho passam bé plegats. Salutacions cooperatives!!!

Els Pirates, teatre benèfic a Porreres

Na Margalida Cortès, professora d'Es Liceu, coordinadora de les activitats teatrals, ens envia el cartell que teniu en miniatura a la dreta i en gros dins la notícia, per convidar a tothom a veure a Porreres l'obra "Pirates", per part del Grup Foganya. Són funcions benèfiques per a diverses institucions.

LA COOPERATIVA ES LICEU APROVA CONCEDIR AJUDES EXTRAORDINÀRIES DE MENJADOR ESCOLAR

Conscient de la difícil situació econòmica que pateixen algunes famílies, la cooperativa Es Liceu ha aprovat obrir de nou la convocatòria de beques de menjador escolar. A les 6 beques que es convoquen anualment, Es Liceu ha aprovat afegir-ne 4 que, de forma extraordinària, ajudaran cubrir les despeses de menjador dels mesos de març a juny 2011. Les beques són del 30% del cost del menjador. Les famílies interessades han de fer la sol·licitud a Serveis Administratius (M José) abans del dia 28 de març de 2011.

Dia internacional de les dones.

ES LICEU NO S'OBLIDA DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA. Aquí podreu consultar alguns articles interessants i alguns actes reivindicatius. El nostre company ANTONI MANCHADO ha compartit algunes reflexions.

Dia 18 de març. II jornada d'innovació educativa de les cooperatives d'ensenyament que es realitza conjuntament amb l'ICE i la UIB.

Les ponencies són mot interessants. Per fer la inscripció ( és gratuita ), pitjau aquí. I per gaudir de molta més informació, així com del programa i cartell de la jornada, pitjau aquí.

Acció simbòlica al pati.

El passat dia 10 de febrer es va produir al pati la lectura del manifest per la unitat de la llengua catalana, que podeu trobar a la nostra secció del menú de l'esquerra, "Es Liceu en vídeo".

Pla de dinamització de les famílies per a la participació en el sistema educatiu

Dins el marc del Pla de dinamització de les famílies per a la participació en el sistema educatiu, en el qual participen la Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de les Balears (COAPA), ...

DEBRA. Us necessitem.

Ens podeu seguir a través de la web (www.debra.es) y de Facebook). Amb aquest vídeo us donam les gràcies.

Manifest per la llengua

DONEM TOTS I TOTES EL NOSTRE SUPORT A JOANA PROHENS I A TOT L'INSTITUT PAU CASESNOVES PER SER UN MODEL A SEGUIR DE CENTRE EDUCATIU COMPROMÈS AMB EL NOSTRE PATRIMONI LINGÜÍSTIC I CULTURAL. Manifest per la llengua.

Les dimoniades nocturnes de Sant Antoni

Pitjau aquí per veure les fotos de la nit del correfoc, dimonis, Sant Antoni, torrades, foguerons, alegria... i fred!

Dia 6 de maig. Concert rock a Es Liceu.

Si sou al Facebook, participau online en l'organització del Concert de pop-rock-jazz- fusió i el que calgui, en el qual es trobaran els i les ex-alumnes, alumnes, profes, pares/mares musiquers... per tocar, escoltar música, botar, ballar... Ho teniu enllaçat als menús de l'esquerra.

Vídeos pel debat. Xarxa segura

A la secció d'Enllaços educatius, menú de l'esquerra, en teniu un que diu "Vídeos pel debat. Xarxa segura". Vos recomanam a tots i a totes que els visualitzeu i en parleu a casa, a les aules... És important des de l'escola, des del propi medi de la web, al qual li volem donar de cada cop més impuls, aprendre també les arts del bon navegar i participar a la xarxa, present i futur d'una nova societat de la informació.

PRESENTÀREM EL PROGRAMA D'ACTES DE CELEBRACIÓ Es Liceu, 30 anys de cooperativa

Per presentar el programa d'actes de celebració del 30 aniversari i donar-ne difusió, Es Liceu convocà als mitjans de comunicació. Guillem Mateu, director de l'escola, Mateu Ginard, membre del Consell Rector de la cooperativa i Margalida Janer presidenta de l'AMIPA foren els portanveus. Mateu explica a la premsa i ràdio l'inici de la cooperativa i la seva evolució al llarg d'aquests 30 anys: en núm de socis cooperativistes, alumnes, nivells educatius, inversions i projectes; Guillem va detallar el contingut del programa d'actes que ha proposat la comissió constituïda amb motiu d'aquesta celebració. Finalment, Margalida Janer va informar sobre els programes de col·laboració de l'AMIPA amb l'escola i de la seva participació en el programa d'actes de celebració. Aprofitam per convidar a tothom a participar d'aquesta gran FESTA!!

A la darrera Assemblea de la cooperativa Es Liceu es va donar la benvinguda als nous i noves sòcies.

Radosveta Kirilova és Llicenciada en Filologia Anglesa i Professora del Departament d'Idiomes de l'escola, Noemí Sobrino es Mestra Especialista en Educació Infantil, Tonina Cànaves es Llicenciada en Història de l'Art i Professora d'Educacio Plàstica i Artística, i Pere Negre és Enginyer Superior i Professor en Informàtica de l'escola. Es Liceu compta ja amb 53 socis i sòcies amb funcions docents, administratives, cuina, neteja i manteniment. Una gran família!

Per què a Es Liceu el Nadal és blanc?

Pitjau aquí i ho sabreu (aneu fent clic)

Bones festes i bufandes de part del futbol-7 d'Es Liceu

Ara que arriben les vacances i el fred, acomiadam la primera part del curs amb una berenada (pitjau aquí). Els nins de futbol-7 celebram les estones passades en l'equip i la padrina d'en Sebastià Amer s'ha afegit a la festa i ens ha fet una bufanda amb els colors de l'escola. Gràcies i bones festes.

II Concert Musical d’Escoles Cooperatives en benefici a DEBRA

Tingué lloc el passat dissabte dia 18 de desembre. Tota la recaptació del concert va destinada a l’associació DEBRA (Associació d’Epidermolisis Bullosa d’Espanya), la qual dóna suport als afectats de l’anomenada síndrome de “pell de papallona” i a les seves famílies. Us proposam fer una aportació voluntària a l’associació DEBRA a través de la “fila zero “. Podeu ingressar anotant com a concepte : CONCERT COOPERATIVES-DEBRA a Sa Nostra en el següent nº de compte 2051 0096 46 1025177029.

Excursió a Planícia

A la fi poguérem fer l'excursió a Planícia. Pitjant aquí podreu veure fotografies d'un dia realment hermós.

Eleccions Consell Escolar 2010.

El passat 10 de desembre es van produir les eleccions d'alumnes i professors/es al Consell Escolar pels propers dos anys. Pitjant aquí podeu veure algunes fotografies del procés. Els elegits per part de l'alumnat foren en Kevin Segura Conde i Bernat Guardiola Salvà. Per part del professorat foren na Tonina Cànaves i na Dolors Botey. Val a dir que na Margalida Cortès també es presentava, i que la diferència entre les candidates era de dos vots. Agraïm des d'aquí la participació de tothom i sobretot dels i les candidates.

Encontre entre professorat de teatre de les cooperatives d'ensenyament

Fa un dies va tenir lloc a la biblioteca d'Es Liceu una reunió de treball entre els professors i professores de teatre de les escoles cooperatives. D'Es Liceu hi va assistir na Margalida Cortés La idea d'aquesta primera trobada era l'intercanvi d'experiències entre els alumnes que fan teatre a l'escola i el seu professorat. Aquesta trobada va concloure amb una ben interessant proposta: l'organització d'una activitat conjunta de teatre entre els alumnes de cooperatives i un taller de formació per al professorat. L'Escola de Teatre d'Es Liceu, sota la direcció de Margalida Cortés, acull actualment entre el nivell I, II i III d'aquesta formació artística a prop de 60 alumnes.

EXCURSIÓ a la FINCA PÚBLICA DE PLANICIA. PER DIUMENGE DIA 12 DE DESEMBRE

Recordau que l'autobús surt a les 10.00 del C/ Balanguera (entrada de l'escola) i arribarà al mateix punt a les 17.00 hores. Esperem que el temps ens acompanyi aquesta vegada... Estareu puntualment informats a 696406272-600732835-610209722 i a la web. Recordau lliurar la vostra inscripció al tutor/a del vostre fill/a o per correu electrònic a sadmin@esliceu.com

Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra la Dona.

"La violència de gènere és tal vegada la més vergonyosa violació dels drets humans. Mentre continuï, no podrem afirmar que estem aconseguint progressos reals cap a la igualtat, el desenvolupament i la pau". Kofi Annan, ex-Secretari General de les Nacions Unides. Maltractaments: diguem prou. Article d'en MIQUEL ÀNGEL LLADÓ, escriptor i pare d'ES LICEU El tema ha estat tractat a les aules. Com exemple podeu veure el lloc web de 5è.

Digues adéu als polls

La Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa la campanya Digués adéu als polls, dirigida a les famílies i als professionals dels centres de salut i de les escoles. L’objectiu és prevenir la pediculosi que, sense ser un problema de salut, és motiu d’inquietud i d’incertesa entre familiars i docents, ja que es donen casos any rere any. Als següents enllaços hi ha dos documents que podeu consultar: Prevenció, diagnòstic i tractament de la pediculosi i Tríptic sobre la prevenció de la pediculosi.

Ja fa tres anys que formam part del Programa de Reutilització de llibres i material didàctic

De fet vàrem ser la primera cooperativa que s'hi va adherir. En aquest moments, en què oferim el recurs a tota l'etapa de primària, esteim satisfets del cumpliment dels objectius proposats quant a la reducció de la despesa a les famílies, els valors ecologistes, el foment de la responsabilitat i el respecte per compartir. A aquest document podreu consultar les dades de participació a les escoles de les Illes Balears i unes dades interessats sobre les repercussions del programa sobre el medi ambient.

DIADA ESPORTIVA COOPERATIVA

Al lloc web de l'Educació Física, a Primària, podeu veure al personal de la foto suant a la DIADA ESPORTIVA que compartírem les COOPERATIVES D'ENSENYAMENT. Pitjant aquí podeu veure alguns moments de la trobada.

Es Liceu seu de l'Assemblea de les cooperatives d'ensenyament.

Aquests dies Es Liceu ha acollit l'Assemblea anual de cooperatives d'ensenyament. A més d'Es Liceu representat per la presidenta M Elena Vidal, assistiren a aquesta convocatòria, membres representants de les escoles cooperatives Manjon, Son Verí Nou, Sant Felip Neri, Mata de Jonc, Aula Balear, Cide i Es Lledoner. Entre d'altres, les cooperatives tractàrem assumptes d'interès comú com la generalització de l'ús dels ordinadors a 5è i 6è de primària (Pla Xarxipèlag de la Conselleria d'Educació), l'efecte i postura del sector davant la retallada salarial al personal docent i altres mesures que afectaràn el finançament dels centres cooperatius concertats i la celebració del Dia del cooperativisme. Les cooperatives d'ensenyament, organitzades en una mateixa associació empresarial, representen un grup d'escoles amb un perfil singular que aposta per la qualitat i la innovació educativa.

Endavant Lorena!

Des de la web d'ES LICEU volem donar l'enhorabona a la nostra ex-alumna LORENA HOMAR per la seva trajectòria esportiva i pels èxits personals. La veim a la fotografia mostrant el bronze obtingut al Mundial de natació. Al Diario de Mallorca de dia 26-10, hi trobareu molta informació sobre l'esport adaptat a les Illes.

Seguim amb els llocs web de producció pròpia.

El professorat, usant les eines de Google Sites, continua elaborant llocs amb autonomia. Us en presentam dos de nous, el LLOC DE L'EDUCACIÓ FÍSICA, de Primària, i el LLOC de MÚSICA, de Secundària, que ens han fet arribar els seus responsables. Els trobareu a les respectives seccions dels menús de l'esquerra, així com els que ja existeixen, el de primer cicle, el de segon cicle i el de tercer cicle de Primària, on ens van contant el devenir del curs, amb moltes informacions i àlbums que no tots surten a portada, així com les Informacions dels Departaments de Secundària, on hi ha tasques pels i les alumnes, informacions d'inici de curs, horaris, etc.

De dBalears.cat. Educació fa costat a la directora de l’escola de Son Caliu.

Un grup de pares ha iniciat una recollida de signatures contra la responsable del Col·legi Son Caliu, Maria Morell. La llengua del material didàctic i el fet que les matemàtiques s’imparteixin enguany en català han provocat la rebel·lió. Podeu veure aquí la notícia completa. Nosaltres, en atenció als nostres Trets d'identitat, donem tot el suport a Maria Morell.

Xarxipèlag 2.0 i Ubuntu

Estem en espera de què arribin els ordinadors portàtils per cinquè i sisè de Primària, que hem pagat entre tots els contribuents. El professorat s'està formant a les totes...

UNIÓ DE COOPERATIVES DE TREBALL ASSOCIAT DE LES ILLES BALEARS. Aposta per la innovació educativa

Les cooperatives d’ensenyament aposten per la innovació educativa per a formar alumnes que cobreixin les necessitats socials. Vegeu aquí l'article aparegut el passat dissabte 18 de setembre al Diario de Mallorca.

INICI DE CURS SONAT!

El 30è curs que obrim l'escola, ho hem fet amb una xeremiada que ens ha oferit en Vicens i el seu company, els quals varen anar arreplegant als nins i nines fins a la trobada de tota la Comunitat del centre, vora la xemeneia, on els esperaven membres del Circ Bover, concretament dues contorsionistes i un pallasso, que arribaren a dalt de la xemeneia, desplegant una pancarta que indica que "ho celebram". Pitjant aquí podeu veure un àlbum.

FA 30 ANYS QUE FOMENTAM LA CREATIVITAT

Al lloc web de la CAIB sobre les competències bàsiques, hi trobam el famós vídeo de Sir Ken Robinson, que teniu, en dues parts, subtitulat en castellà (encara no s'ha traduït al català), aquí i aquí. D'una manera realment graciosa, Robinson efectua una crítica al sistema educatiu, que compartim, i contra l'objecte de la qual lluitam aquest curs fa 30 anys. Durant el curs hi haurà esdeveniments per celebrar el nostre 30è aniversari. 30 anys procurant evitar la uniformització del pensament i, per contra, el foment de les diferències individuals, de la creativitat... i tot allò que expressen els nostres Trets d'Identitat. Benvinguts i benvingudes, doncs, al nou curs escolar!

Ha nascut n'Artur

Seguim afegint noves generacions de cooperativistes. En aquesta ocasió, na Marga ha tingut n'Artur, al qual podeu veure a la foto, i dins la imatge, en gros amb tota la família. Enhorabona, Marga!

X Olimpiades Infantils Marratxí 2010

Un papà ens envia aquest vídeo. Magnífic reportatge de les Olimpíades passades.

II DIADA DE L’AMIPA

El proper diumenge dia 30 de maig celebrarem la II Diada de l’Amipa a Son Real (Son Serra de Marina). El que pretenem és passar una jornada tots junts i gaudir amb els nins i nines. Visitarem el Centre d’Interpretació de Son Real per poder entendre el que veim a la finca. Podeu veure la circular a la secció "AMIPA".

X Olimpíades Infantils Marratxí 2010

Tingueren lloc el passat dissabte 8 de maig de 2010. La nostra finalitat no és altre que poder gaudir de dos dies intensos d'esport. Pretenem fer entendre els nostres fills/es que l’esport és saludable i no necessàriament l’hem d’utilitzar per a competir i ésser els millors, simplement l’hem de fer servir per a formar els nostres fills/es com a persones i desconnectar un poc d’aquest món, de cada vegada més competitiu. Aquest va ser el programa general.

DE PRIMÀRIA A SECUNDÀRIA

El passat dia 15 d'abril, va tenir lloc la reunió informativa sobre el pas de la Primària a la Secundària, per a les famílies que estan en el trànsit, i a la qual es van exposar els continguts que teniu a "ESO i PQPI", De Primària a Secundària.

X OLIMPÍADES ESCOLARS MARRATXÍ ’10

Després de deu anys, l’escola prepara les X Olimpíades Escolars Marratxí ’10. En aquestes X Olimpíades hi pot participar qualsevol nin i nina que actualment està matriculat/da en el centre. Convidarem altres escoles de Marratxí i a centres educatius que funcionin com a cooperatives i naturalment a associacions de grups d’esplai de la zona de Marratxí. La nostra finalitat no és altra que, poder gaudir de dos dies intensos d’esport. Pitjant aquí i aquí en veureu tota la informació, per anar-vos ambientant, programa d'activitats, fulls d'incripció, etc. Us mantindrem informats.

8 DE MAIG. ESCOLES MALLORQUINES

EL MOVIMENT D’ESCOLES MALLORQUINES AL QUAL ESTEM ADHERITS ENS CONVIDA A LA SEVA TROBADA. AQUEST ÉS EL PROGRAMA: A LA PLAÇA: 16.00h. Cercavila, 16.30h. Tallers, 16.30h. Espai Sambori, 17.30h. Acte central, 18.30h. Cucorba, 19.30h. Música Nostra. A les ESCOLES: 21.00h. Torrada, 21.00h. S'Arrual Jazz Mort, 22.30 h. Aspencat, 23.30h. Anegats, 1.30h. Brams, 2h. Tren Petra - Palma. DURANT LA DIADA ES FARÀ EL LLIRAMENT DELS PREMIS SAMBORI.

Vídeos de recerques a Google, trepidants.

Si pitjau aquí, podreu fer amb el Google un vídeo trepidant amb les vostres recerques. Un com aquest.

IV Diada d'Agricultura Ecològica

Des d'APAEMa, vos recordam que el proper diumenge dia 18 d'abril al centre de Porreres se celebrarà la IV Diada d'Agricultura Ecològica de 10 a 17h. Estau tots/es convidats/des! Enguany la Diada ja comença dilluns dia 12 d'abril, a Manacor.

Amical Viquipèdia lliura els premis Viquibalear

Estudiants de secundària i batxillerat de les Illes Balears han creat més de 450 articles a la Viquipèdia en català. Els premis Viquibalear 2010 ja té guardonats. Entre els dies 26 i 30 de març Amical Viquipèdia lliurà els premis als alumnes de Secundària i Batxillerat que han contribuït a millorar la Viquipèdia. Hi van participar un total de 165 alumnes de 13 centres de les Illes Balears que, amb 472 articles nous, representa una activitat de gairebé 3 articles nous per alumne i també de 7 articles per dia, des que va començar el concurs el 20 de desembre del 2009.

Pàrking de bicicletes.

A la fi els i les nostres ciclistes urbans podran deixar tranquils i tranquil·les les bicis dins l'escola. És una pràctica saludable i ecològica que cal fomentar. Podeu sol·licitar l'ús de l'aparcament amb aquest full, que descriu la normativa d'ús.

Diada de neu!

Hem tingut diada de neu! Podeu veure'n alguns instants pitjant aquí

CAFÈ PER LA LLENGUA

Aquests dies, la comunitat educativa d'Es Liceu hem rebut la visita dels membres de l'Obra Cultural Balear.

Adéu a LLuís Lladó

EL POEMA DEL MES ES VA INAUGURAR COM A SECCIÓ A LA NOSTRA WEB EN EL MES DE FEBRER DE 2010. PER AQUEST MES DE MARÇ QUE ARA COMENÇA, VOLEM RETRE HOMENATGE A LLUÍS LLADÓ, QUE ALS SETZE ANYS ENS HA DEIXAT. "DARRERA CUCAVELA" ÉS LA COMPOSICIÓ QUE EL SEU PARE, EL POETA MIQUEL ÀNGEL LLADÓ, ENS HA FET ARRIBAR JUNTAMENT AMB L'ESCRIT QUE ES VA LLEGIR A L'ACTE CÍVIC I PÚBLIC DEL SEU ACOMIAT, I QUE VOLEM COMPARTIR AMB TOTA LA COMUNITAT ESCOLAR. El poema, com sempre, el teniu passant el ratolí per sobre la imatge de la clau, damunt "Bloc del poema del mes", formant així un tot en aquest adéu al nostre entranyable i irrepetible ex-alumne.

Càlcul de les repercussions ambientals del programa de reutilització de llibres. Curs 2009-2010.

Amb les dades dels llibres de text i material curricular que els centres hem proporcionat, s'ha elaborat aquest càlcul aproximat de les repercussions que ha tengut a favor del medi el Programa de Reutilització de Llibres de Text en el qual hi ha un total de 17.202 alumnes adherits d’Educació Primària i d’ESO.

EL CARNAVAL!

Com sempre les imatges parlen per sí soles. Als Llocs Web de Primària (aquest i aquest) hi podeu trobar les fotos del carnaval. I aquí en teniu d'ESO i PQPI. Mirau també dins la notícia.

EL BERENAR SALUDABLE A CASA I A L’ESCOLA

Aquests dies heu rebut un tríptic amb orientacions sobre l’alimentació dels vostres fills/es. Aquesta informació forma part del projecte que impulsa la Conselleria d'Educació i Cultura com a prevenció de l’obesitat infantil i juvenil a les Illes Balears. Les properes accions del programa consisteixen en la presa de consciència a les aules, tal i com marca el nostre projecte educatiu, i uns qüestionaris sobre els hàbits alimenticis que rebreu properament.

Dia de la Pau i la no violència

El passat dia 29 de gener celebràrem amb l'enorme cartell humà que veieu a la fotografia, el Dia de la Pau i la no violència. N'Albert Aguilera es va encaramar per tenir la perspectiva. Pitjant aquí, veureu més fotografies.

EL VESPRE ABANS...

...de la Diada Cultural de Sant Antoni, vàrem fer una volta per l'escola, per tenir un document visual de com deixàrem la cosa perquè la trobassin per sorpresa els i les nostres alumnes. El podeu veure aquí

LA TP-FRAGONETA

En Toni Perelló està així de content (i tots i totes), per la nova furgoneta que hem adquirit, ja que el volum de coses a traginar amunt i avall ja era insostenible sense un nou vehicle. Que la gaudiu!

Què és l’AMIPA?

Perquè volem que hi participis? L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes vol ajudar al bon funcionament de l’Escola, assistint als pares i mares d’alumnes a l’educació dels seus fills o tutelats; col·laborant en les activitats educatives del centre... (llegiu més dins la notícia)

LA TP-FRAGONETA!!!

En Toni Perelló està molt content, com podeu veure a la foto de dins la notícia, per la nova furgoneta que hem adquirit, ja que el volum de coses a traginar amunt i avall ja era insostenible sense un nou vehicle. Que la gaudiu!

"La cultura popular arrela a l’escola Es Liceu".

Aquest és el titular del reportatge que ens ha dedicat el Diari de l'Escola, al Diario de Mallorca de 27 de gener de 2010.

Foguerons, Sant Antoni, Correfoc...

Com sabeu, aquest any hem fet una diada cultural, centrada en els foguerons i Sant Antoni. Tothom sabia que hi havia la festa de vespre, però ningú sabia que els i les alumnes, el matí, es trobarien amb una diada plena de tallers. I aquí hi podeu veure el correfoc que es va fer a la festa nocturna. Seguirem "penjant" coses, encara...

VII CONCURS DE NARRATIVA BREU ES LICEU

Aquesta convocatòria s’adreça als/les alumnes del 2on i 3er cicle d’Ensenyament Primari i a tots els/les alumnes d’ESO, Cicles Formatius i PQPI. Vegeu les bases.

Les Ikastolas usen programari lliure i de Google.

Les Ikastolas s'han "alliberat", segons podeu veure a aquest vídeo. Aquest blog explica els resultats tan positius que han aconseguit les Ikastolas que han començat a desenvolupar el projecte ikasys. L'avaluació d'aquest projecte, realitzat durant aquest curs, ha demostrat que aquest sistema ha millorat el rendiment dels alumnes.

"Educant ciutadans del món per al segle 21"...

... és el títol de la conferència celebrada a l'octubre d'aquest any a Washington DC amb l'objectiu de debatre com el sistema educatiu s'ha d'adaptar a les noves necessitats del segle XXI, un sistema educatiu on s'ha de donar més importància al creixement personal dels alumnes. Afortunadament, pensam que la majoria de coses que podeu veure als vídeos d'aquest bloc d'un profe, les tenim sempre molt presents.

Recollida de joguines

Us informam que la recollida de joguines que, durant aquests dies, hem organitzat a l'escola ha estat un èxit. Us donam les gràcies per la vostra implicació i us convidam a visitar les instal·lacions i els tallers d'insersió social de Càritas a la barriada de a Verge de Lluch. Pitjau aquí per veure'n més.

Paula Santandreu

Na Paula Santandreu ,que actualment cursa 5è de primària, i l'equip de futbol 7 aleví d'Es Liceu estan d'enhorabona... La Federació de Futbol l'ha seleccionada per jugar el campionat d'Espanya de Seleccions. Na Paula Santandreu fa gairebé cinc anys que juga amb L'ATC. Es Liceu. Actualment juga amb l'equip aleví de futbol 7. Va començar a jugar quan tenia 8 anys i sempre ha jugat de "carrilera" per la dreta.

Es Liceu a Google Street View

Pitjant aquí podeu veure fins a quin punt Google se'ns pot atracar, o ens pot atracar a tot lloc del món. Explorau a partir d'allà, igual trobau casa vostra!

Dinar com a casa

Amb l’objectiu d’apropar-vos a la cuina de l’escola, Es Liceu obre el menjador a les famílies i us ofereix la possibilitat de dinar a l'escola.

Ha nascut na Carla

Em Guillem, profe d'Informàtica, també ha tingut descendència (i van tres). Va anar tot bé, va neixer dimecres a les 20 i ha pesat 3kg, va fer tanta via a sortir que casi cau al terra. Enhorabona Guillem i família!

MUNTS DE PETITS ORDINADORS ENS ACOSTARAN A UNA PEDAGOGIA MÉS APROP DEL MÓN DIGITAL

LA COOPERATIVA CREIX. S'INCORPOREN NOUS I NOVES SOCIES

Els darrers anys s'han incorporat a la cooperativa Es Liceu 7 nous socis i sòcies. Dels 20 fundadors prest farà 30 anys, hem passat a 51 cooperativistes!! El passat dia 14 d'octubre l'Assemblea de socis va fer un reconeixement als que que s'han incorporat els darrers anys.

Premi Nobel fememí a l'economia social

Es Liceu s'afegeix al reconeixement que Elinor Ostrom ha aconseguit amb l'assoliment del Premi Nobel ja que s'identifica i comparteix la línia dels nostres trets d'identitat en la defensa del cooperativisme i per la seva condició de dona. Podeu consultar alguns articles.

El Facebook

Qui no coneix Facebook? Fa no molt se'ns plantejava als webmasters la possibilitat d'obrir un fòrum d'ex-alumnes a la nostra web, però, com era d'esperar, al Facebook ja hi havia dos grups fets, amb 159 i 153 membres actualment. Quasi res. Havent-hi xarxes socials no calia el fòrum. Així que férem el mateix, però, per no interferir, obrírem un grup al Facebook anomenat "Es Liceu, escola cooperativa", obert a tota la comunitat escolar, alumnes, pares, mares, profes... Hi ha alguns fils oberts ben interessants, i esperam que se'n obrin més, molts més. Al Facebook podem tenir un lloc de trobada, un poc "off topic". Per què no us afegiu al grup?

APRENEM I ENSENYAM PER COMPETÈNCIES. LA IMPORTÀNCIA DE LA FORMACIÓ PERMANENT.

Dins el marc de la formació permanent en què, any rere any, ens veim immersos i continuant amb la tasca d'experimentació del treball per competències bàsiques, tal i com ens marca el desenvolupament de la Llei Orgànica d'Educació (LOE), aquest mes de setembre hem rebut les instructives visites d'Antoni Zabala i de Pere Alzina a Es Liceu, amb qui hem tengut la possibilitat de debatre i reflexionar sobre la nostra pròpia pràctica educativa. Vegeu imatges pitjant aquí.

La web 2.0. Quelcom està canviant

A l'actual procés d'implantació de la LOE, el professorat està assistint a uns seminaris sobre Competències Bàsiques. Els webmasters us volem cridar l'atenció sobre el que s'anomena "web 2.0". Aquest fenomen serà clau no només en el desenvolupament d'internet en sí, sinó a l'ensenyament, a les escoles, en consonància al desplegament de les dites competències bàsiques. Si pitjau aquí podreu veure una presentació de Genís Roca que us donarà una àmplia idea de la "web 2.0".

Polls

Els polls: informació per pares, mares i mestres. De manera preventiva, us enviam aquesta informació sobre com prevenir i tractar la presència d'aquestes petites criatures, habitants dels cabells. Per saber més, aquí i aquí.

Programa de Seccions Europees

Enguany el nostre centre participa per primera vegada en el programa de Seccions Europees enmarcat dins el Pla de la Tercera Llengua de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern Balear...

Informacions sobre la GRIP A

Seguirem les indicacions de les Conselleries de Sanitat i d'Educació. Cada cicle tendrà un termòmetre a mà. Farem un recull de l'alumnat amb patologies respiratòries... (llegiu més dins la notícia).

THE FHONIX

Enhorabona a les nostres alumnes Llucia S.(6è de primària) i Clara Isaurralde (3r d'ESO) per arribar com a finalistes al concurs THE FHONIX. Aquesta setmana un dels nostres alumnes de sisè de primària va anar al lliurament dels premis del concurs phonix d'anglès que s'havia organitzat a nivell de Balears, va quedar en cinquena posició. Tot va començar fa uns mesos quan vam inscriure'ns al concurs. Nosaltres vam participar al nivell de cinquè i sisè de primària, i també als nivells d'ESO...

MATERIAL ESCOLAR ECOLÒGIC

Enguany hem engegat un projecte, a la nostra escola, relacionat amb la compra responsable de material escolar ecològic per contribuir una miqueta més a la preservació del medi que ens envolta. Aquí hi trobareu la informació relacionada amb aquest projecte. A més, hem rebut l'enhorabona de part del Coordinador de Programes Ecoambientals de la Conselleria, i nosaltes volem traslladar aquesta felicitació a tothom que ha fet possible la seva realització. Maite Guasch, Coordinadora Mediambiental

CAP INFANT AMB MALARIA A SENEGAL (circular AMIPA)

Estam parlant d’una epidèmia que entre els mesos de juliol i setembre (estació de pluges) fa que un nin/nina mori cada 30 segons. Cada any moren entre 2 i 3 milions de persones per aquesta malaltia, un milió d’elles no tenen 5 anys complerts. Mireu la secció AMIPA al menú esquerra.

Massatge infantil

EL PASSAT DILLUNS, DIA 25 DE MAIG, VAM PODER GAUDIR D'UN TALLER DE MASSATGE INFANTIL DIRIGIT A INFANTS DE 2 A 3 ANYS. AQUESTA INICIATIVA HA ESTAT ORGANITZADA DES DE L'ESCOLA JUNTAMENT AMB LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I EL SERVEI D'INFÀNCIA I FAMÍLIA "VINCLES". L'EXPERIÈNCIA VA SER MOLT ENRIQUIDORA PER FAMÍLIES I INFANTS, AQUÍ EN TENIU UNA MOSTRA FOTOGRÀFICA.SI US INTERESSA APUNTAR-VOS A LES PROPERES 4 SESSIONS PROGRAMADES ELS DIES 8, 11, 15 i 18 de juny A LES 17.30 HRS, PODEU COMUNICAR-HO A sadmin@esliceu.com

Festa de fi de curs Activitats Extraescolars

Us comunicam que les activitats i esports extraescolars d'aquest curs 08/09 es donen per finalitzades a partir de l'1 de juny'09. Per tot això la setmana passada organitzàrem tot un ventall de representacions i d'exhibicions , on el protagonisme fou del nin/a. Per concloure, el passat dissabte 30 de juny l'escola convidà a una paella per 150 participants,...

Olimpíades 2009

Aquest cap de setmana passat varem celebrar les IX OLIMPIADES ESCOLARS DE MARRATXÍ a les instal·lacions de Son Caulelles (Pòrtol). Han estat dos dies intensos practicant diferents esports, animant als nostres companys, compartint moments molt divertits amb altres participants d'escoles o clubs convidats...

Adeu a Mario Benedetti

Mario Orlando Hamlet Hardy Brenno Benedetti Farugia, més conegut com Mario Benedetti, (Paso de los Toros, Uruguai, 14 de setembre de 1920 - † Montevideo, 17 de maig de 2009)...

Un manifest del "remix" - Televisió de Catalunya

El realitzador i activista de la web Brett Gaylor explora la qüestió dels drets d'autor en l'era de la informació repassant el panorama dels mitjans de comunicació del segle XX i trencant la frontera entre usuaris i productors audiovisuals.

SETMANA CULTURAL EN MOVIMENT:

Hem hagut d'aferrar trossets de video d'un en un, enregistrats al vol per n'Albert Aguilera, fins a fer un "film" complet per tal que vegeu la SETMANA CULTURAL EN MOVIMENT.

Sobre el P2P

La compartició d'arxius via internet, amb els programes anomenats "P2P" ("peer to peer", o també "people to people"), és notícia polémica aquests dies...

IX OLIMPÍADES ESCOLARS DE MARRATXÍ’ 09

El proper dissabte 9 i diumenge 10 de maig de 2009,celebram les “IX OLIMPÍADES ESCOLARS DE MARRATXÍ’ 09” Varen ser moltes les mascotes presentades al concurs que es varen exposar als passadissos de la nostra escola.

La torre de Hanoi

En Pau Cabot, de Mata de Jonc, ha penjat a la seva web "La Torre de Hanoi", que vol ser un recull de temes interessants i divertits, relacionats amb les matemàtiques, per a tota la comunitat educativa. Us agrairem profundament qualsevol comentari o proposta: deixau-nos comentaris, que és un blog!

Certamen literari i fotografia

El divendres 24 d'abril ha tingut lloc l'entrega de premis del VI concurs de Narrativa Breu "Es Liceu", , del qual, pitjant aquí en teniu un reportatge gràfic, i llegint l'acta oficial sabreu finalistes i guanyadors, membres del Jurat...Simultàniament s'han entregat els premis al concurs fotogràfic, a les tres fotografies que podeu veure aquí.

LA SETMANA CULTURAL DE LES FRUITES I VERDURES

Arriben les fotos d'aquesta Setmana Cultural: Aquestes són de Secundària, aquestes són d'Infantil, i aquestes les de Primària.

Dinar com a casa

El programa DINAR COM A CASA ofereix a les famílies d'Es Liceu la possibilitat de dinar el DIJOUS a l'escola. El menú és: Amanida variada, Paella o Fideuà, Fruita. El preu 6€ x comensal i l'horari a les 15.00 h. Per fer la reserva: un dia abans a cuina@esliceu.com, comunicant nom i llinatges i núm de racions. Basta veure les cares dels comensals envestint a la paella de verdura que es va servir aquesta setmana.

XERRADA EDUCACIÓ VIAL PER A PARES I MARES

EL PASSAT DIA 18 VA TENIR LLOC LA XERRADA EDUCACIÓ VIAL PER A PARES I MARES, ORGANITZADA PER L'AMIPA D'ES LICEU. La fotografifa és de la xerrada. Més a baix, i a la secció "APIMA", teniu la informació de la I DIADA DE L'AMIPA D'ES LICEU, PREVISTA EL 29 DE MARÇ, AQUEST DIUMENGE

Reciclatge científic o ciència sostenible

A la secció de Medi Ambient, de la wiki del professorat, hi teniu un àlbum de fotografies de les experiències dels nins i nines de primer cicle, amb Mallorca Recicla. Amb materials reciclats fem experiments científics, que a la fi acaben sent també artístics.

Ajudes i beques

Als menús de l'esquerra, a "...mes escola", teniu una nova secció, on us anirem informant de totes les ajudes i beques a les que famílies, alumnes, profes, comunitat en general, es puguin acollir.

Ricardo Galli i l'orígen dels sistemes operatius

Ricardo Galli, conegut per ser el programador i mantenedor (amb Benjamí Villoslada) del famós meneame.net, lloc web on la democràcia arriba a exponents poc usuals, va venir a Es Liceu...

ES LICEU ACULL LA REUNIÓ DEL CONSELL ESCOLAR DE LES ILLES BALEARS

Es passat divendres dia 20 de febrer, va tenir lloc a la nostra escola una reunió del Consell Escolar de les Illes Balears. El Consell Escolar de les Illes Balears és un òrgan consultiu del Govern de les Illes Balears...

GRUP DE COMPRA RESPONSABLE

Fins el dia 25 de febrer us podeu apuntar a cuina@esliceu.com. Recordau i mireu imatges de la reunió que tinguerem per presentar el sistema de compra de verdures ecològiques a les famílies de l'escola. Aquí en podeu veure el funcionament.

Dia Internacional de la Lengua Materna - 21 de febrer

Aquest dia, proclamat per l'UNESCO, ha estat celebrat cada any des de 1999, amb l'objecte de promoure la diversitat lingüística i cultural i el plurilingüisme. Imatge completa aquí

Immersió Lingüística en colònies de vacances

Us informam que la Conselleria d'Educació du a terme, en col·laboració amb en el Ministeri d'Educació, el Programa “Immersió Lingüística en colònies de vacances, durant l'estiu de 2009”. LLegiu més dins la notícia.

DIA DE LA PAU 2009

El passat divendres dia 30 de gener vàrem celebrar el dia de la pau amb un enorme mural elaborat conjuntament per tot l'alumnat, que veieu a la fotografia. Aquí la podeu veure en gros i apreciar tots els detalls.

ES LICEU CREA UN GRUP DE COMPRA RESPONSABLE! Els Caixons de verdura ecològica.

Després d’haver iniciat l’experiència amb bons resultats amb persones que treballem a Es Liceu, hem pensat ampliar-la també a les famílies de l’escola.

Els polls: informació per pares i mestres

De manera preventiva, abans que arribi la primavera, us enviam aquesta informació sobre com prevenir i tractar la presència d'aquestes petites criatures, habitants dels cabells. Per saber més, aquí i aquí.

DIA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA ESCOLAR: El treball de Miquel Barceló com a símbol.

Aquest és el titular amb què el "Diario de Mallorca" obre aquest reportatge, dient que "Els alumnes del col·legi es Liceu del Pont d’Inca han treballat valors com la pau, la convivència i la cooperació a partir de la cúpula que Miquel Barceló féu per a la seu de l’ONU a Ginebra".

I Diada Solidària i Intercultural

Una de les millors festes que hem viscut i hem compartit!! Hem tingut l’oportunitat de conèixer els diferents projectes que duen endavant totes les associacions i ONG’s que hi varen participar, intercanviar experiències i il·lusions i adonar-nos de què molta gent de manera desinteressada treballa per fer possible un món millor i més just. Mirau dins la notícia i aquí l'àlbum de fotos.

Records nadalencs

Vet ací l'arbre de Nadal que va fer l'alumnat de Primària (clicau aquí i el veureu moooolt gros), i podeu seguir mirant la felicitació nadalenca que en Pedro d'Informàtica va confeccionar: (aquí en gran).

PER NADAL, UN LLIBRE REGAL

Des de la Biblioteca del Liceu us desitgem unes bones festes de Nadal i us recomanam regalar llibres per als infants i per als majors.. Per si us pot servir, hem penjat una guia de lectura editada, especialment per aquest Nadal, per FARISTOL (Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil) i publicada a la revista PRESÈNCIA . Doneu-li una ullada ! Hi ha ha llibres per a tots i totes. Pensau que regalar llibres és una manera de valorar i apreciar la lectura. Regalar llibres és fomentar la lectura i obrir nous camins en el desenvolupament dels infants, per a gaudir, formar-se i informar-se.

HÍPICA SON NEBOT. CAMPUS DE NADAL

Vos comunicam que per aquestes festes, Es Liceu ha organitzat juntament amb l’Hípica de Son Nebot unes jornades d’equitació i fora vila. Els dies 26, 27,29, 30 i 31 desembre de 2008, a les instal·lacions de Son Nebot, carretera vella de Bunyola, davora l’urbanització dels Garrovers. Podeu llegir aquí tota la informació.

VI concurs de narrativa breu Es Liceu

Ja hem repartit les bases, com ja sabeu en aquest concurs hi poden participar els i les alumnes d'Es Liceu des de tercer de primària fins a 4art d'ESO, cicles formatius i PQPI (és a dir tots des de tercer fins a acabar l'escolarització). Animem a tot aquest alumnat a participar!!!

Dinar com a casa. Programa per a les famílies.

Amb l’objectiu d’apropar-vos a la cuina de l’escola, Es Liceu obre el menjador a les famílies amb dues propostes: -El dimarts, Cuinat per casa. -El dijous, Menjador per a pares i mares. Ho trobareu a la secció "Menjador", al menú de l'esquerra, a Dinar com a casa.

Els nostres propis llocs web

La gent d'Infantil i Primària està començant a muntar els primers llocs web propis mitjançant els "sites" de google. Vosaltres mateixos podeu muntar un "lloc google", només heu de pitjar aquí. Ja fa dies que us mostràrem el de segon cicle, i ara us presentam el d'Infantil, on ens expliquen com han viscut la tardor. Podreu anar seguint la marxa als menús de l'esquerra d'Infantil i Primària. Gràcies a Josep i Noemí, per la seva tasca de "webmasters".

Wi-fi

A la Viquipèdia trobareu més informació sobre el fenomen de la comunicació inalàmbrica. Hem cobert amb wifi tota l'escola (Infantil, Primària, ESO, FP, cuina...), i anem posant en funcionament portàtils i projectors pel professorat. És important remarcar que tota l'escola està coberta també amb cablatge estructurat, per la qual cosa el wifi funciona amb punts d'accés com els que es tenen a casa. No emeten més ones que les que emeten els "routers" casolans o els comandaments a distància de les tv.

Ajut a un poble de Senegal

Una mare de l'escola, na Bel, ens demana ajut. Allà necessiten, antibiòtics (amoxicilina ), antiinflamatoris, analgèsics, medicament per la malària, Desinfectants (iode), gases estèrils, guants estèrils, roba de llit, mosquiteres... bé i tot el que pugueu pensar. Què podem fer? Des de les nostres escoles es podria organitzar una campanya de recollida de medicaments. Vos demanareu... Què i com arribarà tot el que es pugui recollir? Mirau aquí

Softcatalà compleix 10 anys i estrena web

Fa poc us anunciàvem el desè aniversari de Softcatalà. Pitjant al títol podeu rellegir la notícia i veure els vídeos. Avui Softcatalà torna a ser notícia per la seva nova web. Allà com sempre hi trobareu molt programari en català, lliure i/o gratuït. Per molts anys!!!

A prop de 60 alumnes d’Es Liceu s’adhereixen al PROGRAMA DE REUTILTZACIÓ DE LLIBRES DE TEXT

Un cop aconseguit amb escreix el requisit exigit per la Conselleria d’Educació amb el 30% d’alumnat adherit al Programa i després d’haver lliurat tota la documentació sol·licitada per l’Administració pública, es posa en marxa del Programa de Reutilització de llibres de text i material didàctic. Els alumnes adherits al Programa rebran de la Conselleria d’Educació la quantitat de 70€ en concepte d’ajuda per la compra de llibres.

Tot té un preu... (COLTAN)

Heu sentit parlar del COLTAN? A aquesta escola promocionam l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, i perquè les apreciam, les aprofitam al màxim i escoltam el que ens diu Amnistia Internacional al respecte. Resulta que les pantalles planes, mòbils, etc. surten del mineral anomenat "coltan" (vegeu la viquipèdia i aquest bloc). Pitjeu aquí i actueu en conseqüència. Donem les gràcies als alumnes Pep Toni i Brigitte, d'Infermeria, per la informació.

Programa de reutilització de llibres

El passat dia 24 de setembre es va presentar a la reunió de pares i mares d'Infantil i Primària, el programa de reutilització de llibres, al qual s'ha adherit Es Liceu. Per tota aquella gent que no pogué assistir, disposau aquí de la presentació que es va explicar.

Softcatalà compleix 10 anys i estrena web

Si pitjau aquí veureu l'entrevista amb Marc Belzunces i Jordi Mas que parlen del desè aniversari de softcatalà. Tots dos parlen de la seva relació, com a traductors al català de productes informàtics, amb l'administració, les multinacionals i els usuaris. Enguany, un dels nostres professors d'Informàtica, és en Miquel Piulats, un dels fundadors de Softcatalà, un dels llocs que més ha fet per a què el programari en general, i especialment el lliure, estigui en la nostra llengua. Enguany també estrena nova web.

D'aquí i d'allà

Als menús de l'esquerra trobareu una nova secció amb aquest títol. Allà hi teniu enllaçades la plana web de Toni Picó que teniu en aquesta mateixa portada, el nostre bloc informàtic i una iniciativa d'un mallorquí molt proper a la nostra escola, que és un bloc anomenat "Mallorca. Denúncia oberta" i que serveix precísament per això. Visitau-los

25 anys de programari lliure

Com pot ser recordareu, fa aroximadament un any, el grup d'impulsors del programari lliure a les escoles cooperatives, Infocoop, va organitzar una conferència amb Richard Stallman, el qual mereix ser el centre la notícia que ens ocupa, el compliment de 25 anys de programari lliure, del projecte GNU.

Sa Roqueta 2008

Seguint amb la idea de no exposar només notícies internes, us informam que el proper 4 d'octubre tindrà lloc a Santa Maria, a la Factoria de So, el festival "Sa Roqueta 2008", segons el programa que podeu veure ampliat aquí. També ens informen des de la Factoria de So que el dia 11 d'octubre hi ha el Mallorca Verbena Tour.

Participació a la web

El mateix dia 24 de setembre, vàrem explicar algunes coses de la infraestructura informàtica del centre, i entre elles, la plana web. Vàrem animar a tots els pares i mares a participar a la web, de qualsevol manera... amb una pàgina o un bloc que tingueu "penjat", o si no coneixeu aquestes eines, nosaltres us en podem proporcionar. La primera aportació d'aquest curs ja ha succeït. En Toni Picó ens envia la seva pagina web. (llegiu més...)

Ses LListes

A la fotografia hi teniu algun del professorat que aquest estiu ha seguit fent feina, juntament amb els i les alumnes que han assistit a les activitats de "Ses Llistes". Pitjant aquí en veureu alguns moments. Un poc més a baix teniu els reportatges de l'Escola d'Estiu i els Campus, que us oferírem durant la canícula.

Agenda escolar

Aquí (a l'agenda escolar) hi trobareu la majoria d'informacions que en breu anirem col.locant als diferents apartats de la web. - Venda d'equipatge escolar a la Merceria Pastor (C/ Cabana 35, just vora l'escola), a partir de dia 15 de setembre De dilluns a divendres de les 9'00 a les 13'00 h. i de les 17'00 a les 20'00 h.

CAMPUS DE FUTBOL I ESCOLA D'ESTIU ES LICEU 2008

CAMPUS DE FUTBOL I ESCOLA D'ESTIU ES LICEU 2008

Amics de la terra

Com tots recordareu, el passat mes de gener elaboràrem entre tots un mural gegant per celebrar el Dia Internacional per a la reducció d'emissions de CO2. Va ser una feina conjunta entre professorat i alumnat de totes les etapes educatives. Des d'Amics de la Terra ens han reconegut aquesta tasca i ens han agraït la nostra participació. Si clicau a l'enllaç, podreu veure el nostre mural i les feines d'altres escoles. Per accedir-hi: clic aqui

Lectures i novetats a la biblioteca

A la wiki de la Biblioteca hi teniu les novetats incorporades al fons bibliogràfic aquest any, més les d'altres anys, i les lectures estivals recomanades, agrupades per edats, com cada curs. També podeu repassar les activitats que us hem anat contant durant el curs.

L'APIMA desitja bon estiu i repassa el curs

L'APIMA d'Es Liceu ens envia la llista d'activitats realitzades durant l'estiu, la majoria de les quals han anat sortint a la web, i aprofita per desitjar un bon estiu a tothom. Si aneu a la secció APIMA ho podreu llegir i veureu que hem canviat el format, però el "wiki" on s'anunciaven les coses hi té un accés, mentre es va traspassant tot al nou format.

Més Olimpíades

Hola a totes i a tots. Com podeu veure, ens segueixen arribant fotos de les Olimpíades. Aprofitam per donar les gràcies a N'Imma Pelaez i en Xisco Quesada per haver-se oferit a fer fotos d'aquest dos dies. Vos recordam que qualsevol persona que tengui més fotos que vulgui que surtin a la nostra web no teniu més que enviar-les al correu: toniperello@esliceu.com . Fins aviat!

Cursa de carretons

El diumenge dia 22 de juny se celebra la V Cursa de Carretons de Marratxí. El lloc de trobada serà al pàrking del Mercadona de Sa Cabaneta a les 15'00h. Informació i inscripcions a espaijove.info

OLIMPÍADES 2008

Ja fa unes setmanes que vàrem compartir dos dies intensius d'esports i jocs i diversió a les VIII Olimpíades Infantils de Marratxí. Enguany, el temps no ens va acompanyar i va provocar que part de la nostra programació no es pogués dur a terme com havíem planificat prèviament. Així i tot, el desenvolupament de les activitats es va dur a terme d'una forma satisfactòria. Dins la notícia hi ha més informació i aquest enllaç a l'àlbum de fotos.

DEMÀ DISSABTE, DIADA FI DE CURS FUTBOL SALA I MINIBASQUET

Vos recordam que demà DISSABTE 7 DE JUNY , els nins i les nines que practiquen futbol sala i mini bÀsquet com activitat extraescolar participaran en la diada de fi de curs. Després dels partits, organitzarem una torrada. El menjar el portareu voltros i la beguda la posarà l’escola. Aquí teniu en programa.

Recursos per a l'afectivitat sexual

Com sabeu, l'APIMA va organitzar una xerrada sobre afectivitat sexual, de la qual ens envien un extracte consistent en la bibliografia recomanada i enllaços a webs d'interès.

Xarxa segura

> Què fa el meu fill o la meva filla a Internet?> Quins són els aspectes positius d'Internet per els meus fills?> Quins són els principals riscos d'Internet pels joves? Recomanacions > Nins i nines entre 4 i 8 anys > Nins i nines entre 8 i 12 anys > Joves entre 13 i 17 anys

Èxit de la diada

La Diada per la llengua i l'autogovern va mobilitzar unes 15.000 persones, segons l'OCB, essent unes 7.000 les concentrades a l'acte central a Cort. Sota el lema de “qui estima Mallorca no la destrueix ni ataca la seva llengua”, la gent va aixecar les seves pancartes.

OPTATIVES ESO

Arribada l'hora d'escollir les assignatures optatives de cada curs d'ESO, per part de l'alumnat de Sisè de Primària i ESO, s'ha repartit un fulletó amb tota la informació, que també us oferim aquí, recordant que els documents contenen el full d'inscripció, per si algú l'hagués extraviat. Optatives 1r ESO Optatives 2n ESO Optatives 3r ESO Optatives 4rt ESO

XXIV Trobada d’Escoles Mallorquines

Dissabte dia 17 de maig ens tornarem a trobar per celebrar la XXIV Trobada d’Escoles Mallorquines, aquesta vegada a la Plaça de Cort de Palma. Gaudirem d’un horabaixa de tallers, animació i cercavila amb els gegants dels Reis de Mallorca, Jaume I i Violant que, partint a les 17.00 h de la Plaça d’Espanya, arribarà a Cort a la cloenda de la Trobada per seguir amb la festa de la Diada per la Llengua. Vegeu aquí el programa d'actes

XXI SETMANA CULTURAL

Com vos dèiem, ja va tenir lloc la XXI Setmana Cultural. Aquí teniu la fornada de fotos dels tallers i excursions que hem realitzat aquests tres dies. Us recordam aquí quin ha estat el programa d'actes. Segur que apareixeran cròniques de les activitats i la festa de cloenda a les diferents publicacions de l'escola.

Emilio Calatayud: SÓN O NO SÓN MENORS ELS MENORS ?

DIJOUS 22 DE MAIG, a les 19:00 hores. Saló d’actes del Col·legi La Salle del Pont d'Inca. Iniciativa i coordinació; AMIPA C.P. Costa i Llobera de Marratxí

Noves dates per a les Olimpíades

La Comissió Olímpica comunica que, per motius aliens, s'ha hagut de canviar la data de les VIII OLIMPÍADES ESCOLARS MARRATXÍ' 08, a DISSABTE 24 DE MAIG I DIUMENGE 25 DE MAIG DE 2008. Ja no es canviaran pus. MIRAU BÉ AQUÍ LES DATES D'INSCRIPCIÓ DELS EQUIPS I MIRAU SI LES PODEU COMPLIR.

Taller de cuina jueva

El llegat de la cultura musulmana i la cultura jueva es troba avui viu en la majoria de les nostres actuals manifestacions culturals, una d’elles la gastronòmica. Per això, segons ja us fou anunciat, es va fer el taller de cuina jueva, sota la direcció de les cuineres Joana M. Fiol i Joana Anguera, el dilluns dia 28 d’abril, a la cuina de l’escola. Vos oferim aquí unes fotografies.

AUTORITZACIONS SORTIDES SETMANA CULTURAL

En cas d'haver-les extraviat, podeu baixar des d'aquí les circulars d'autoritzacions per a les sortides de la Setmana Cultural, per tal de què els i les alumnes les puguin portar signades. Sortida Capdepera Sortida Castell d'Alaró Sortida Randa

Taller de cuina jueva

En el context cultural i social que evoca la XXIª Setmana Cultural d’Es Liceu amb la celebració del VIII Centenari de Jaume I, es molt present la cultura musulmana i la cultura jueva. Aquest llegat es troba avui viu en la majoria de les nostres actuals manifestacions culturals, una d’elles la gastronòmica.

SOL·LICITUD DE PLAÇA PER A NOU ALUMNAT

Curs escolar 2008/09 Presentació de sol·licituds: del 28 d' abril al 13 de maig HORARI DE SECRETARIA dilluns : de les 8.00 fins les 14.30.i de les 15.00 fins les 16.30 dimarts: de les 8.00 fins les 14.00 dimecres: de les 8.00 fins les 14.30 i de les 15.00 fins les 18.00 dijous: de les 8.00 fins les 14.00 divendres: de les 8.00 fins les 14.00

Es Liceu de pinte en ample

Es Liceu va organitzar una jornada de portes obertes, el passat dilluns 21 d'abril, fent una visita per les instal·lacions del centre que va incloure una explicació dels nostres trets d' identitat , dels projectes més significatius, de la nostra metodologia i organització escolar. Finalitzada l'exposició es repartiren els fulls de sol·licitud de plaça així com el calendari, la documentació que s'ha de presentar i els criteris de baremació. La jornada fou un èxit d'assistència i des d'aquí donem les gràcies a tots i totes els que hi contribuïren.

Ja tenim la mascota olímpica

Podeu tornar a mirar aquí el document de les VIII OLimpíades que hem hagut de rectificar, perquè les dates no anaven bé i ara hem escollit els díes 31 de maig i 1 de juny de 2008. Després d'haver fet les votacions de les mascotes olímpiques ha sortit elegida la mascota d'una nina de l'escola Costa i Llobera que es diu PAULA JEREZ TORRES que cursa 5è de primària i té 10 anys.

Cercant La Mascota Olímpica

Ja fa unes setmanes que els futurs participants en els VIII Olímpiades Infantils començaren a dissenyar les mascotes olímpiques. Després d'intensa feina i molt d'ingeni, varem obtenir centenars de mascotes que es varen exposar als passadissos de l'escola.

edu365.com

Després de la conferència de Francesc Busquets, no us havíem oferit la presentació que va anar projectant. Us anirem parlant dels recursos que ens va presentar, però ens hem adonat que molta gent no coneix la web (mantinguda per Busquets) més usada a la comunitat educativa, però pensada directament pels infants i famílies: http://www.edu365.cat/. Us animem a què a visiteu i ja veureu ja...

Encontre de formació de cuiners i cuineres d’escoles cooperatives

Durant tot el mes d’abril un total de setze cuiners i cuineres d’escoles cooperatives compartiran les seves experiències i coneixements sobre dietètica i alimentació amb l’objectiu de millorar una àrea de tan transcendent importància com és l’educació per a la salut alimentària.

OLIMPÍADES 2008

Per vuitè any es convoquen les VIII Olimpíades Infantils Escolars de Marratxí ’08 , organitzades per l'escola Es liceu i sa coordinadora d'APIMA de Marratxí,a les que es convida a tots els centres escolars , associacions, clubs… que vulguin participar-hi. Pitjau aquí per veure més informació, o pitjau aquí per veure un àlbum de les Olimpíades del curs passat. Us seguirem informant.

MENÚS MENJADOR

Comunicam per la present a tota la Comunitat Escolar, que com una mesura ecològica d'estalvi de paper, a partir d'aquest mes d'abril ja no es passarà una fotocòpia a tot l'alumnat del menú mensual del menjador, ja que aquest el podeu trobar a la secció "Menjador", al menú de l'esquerra. En cas que algú vulgui un menú imprès, el pot sol.licitar a Secretaria.

DIMARTS, DIA 18 DE MARÇ, DARRER DIA DE CLASSE. HORARIS HABITUALS.

Us informam que el darrer dia de classe, abans d'iniciar les vacances de Pasqua, és el dimarts dia 18 de març, perquè el dia 19 és festa a Marratxí. Per això mateix els horaris de dia 18 són els habituals. Primària acaba a les 16'00 h. i ESO a les 17'00 (1er i 2on). Els horaris de les activitats escolars i tots els seveis d'autocar, menjador, etc. són els habituals. Aprofitam per desitjar-vos unes bones vacances.

"Els estudis i l'aprenentatge"

Aquest era el títol de la xerrada, organitzada per l'Escola de pares i mares que va ser a càrrec de la pedagoga Beatriu Pons. Es va xerrar de com ajudar als fills i filles a fer els deures i es varen resoldre dubtes sobre estratègies a seguir per crer bons hàbits de treball i estudi. Dins la notícia hi trobareu més fotografies.

CONFERÈNCIA DE FRANCESC BUSQUETS

El dia 25 va tenir lloc la conferència que us havíem anunciat, de Francesc Busquets, el creador de les activitats Clic, a les quals hi teniu ja un enllaç al menú esquerra, i mantenidor de la pàgina edu365.cat. Durant la conferència, Francesc va passar la següent presentació, que dins aquests dies us comentarem més àmpliament.

Conferències organitzades per l'APIMA

Pertanyents a l'Escola de pares i mares. No oblideu que les teniu a l'agenda d'aquesta web a i a la secció APIMA. Les xerrades són crucials per aquelles coses que ens preocupen com a pares i mares.

CONFERÈNCIA DE FRANCESC BUSQUETS

CONFERÈNCIA DE FRANCESC BUSQUETS El creador de les activitats Clic, a les quals hi teniu ja un enllaç al menú esquerra, i mantenidor de la pàgina edu365.cat, farà el proper dilluns a les 20'00, al club Diariio de Mallorca, una conferència sobre Programari LLiure i Educació, de molt interès per educadors/es i families. Les activitats Clic són ja llegendàries al món educatiu. La conferència està organitzada per Incocoop, grup al qual pertanyen professors de la nostra escola, i la UCTAIB.

Taller de disfresses de l'APIMA

Com recordareu, el passat 25 de gener, l'APIMA va organitzar un taller de disfresses, del qual ens envien unes fotografies. Una és la que veieu ara en portada, i les tres les podeu veure a i'interior de la notícia.

Agenda 2007-2008

Us oferim l'agenda escolar completa, per si la voleu conservar, o algú l'ha perduda. Encara que tota la informació és a altres bandes de la web, la teniu recopilada, incloent els trets d'indentitat, autoritzacions de sortides, etc. Pitjau aquí

ESPAI JOVE !!!

A la pàgina web de l'Ajuntament de Marratxí hi teniu l'enllaç a l'espai jove ( http://www.espaijove.info ). La gent que coordina aquest nou servei, ens ha remès aquest article, on expliquen les seves activitats.

GOOGLE PACK!

La gent de Google ens posa les coses fàcils. Tothom deu conèixer, a més del cercador, altres funcions de google, les quals ara han empaquetat amb l'anomenat "Google Pack". Google és una gran empresa amb un gran capital, però al menys tota la infraestructura es fa amb programari lliure i, de cara a la humanitat, ens ho dóna tot gratuïtament. Si aneu a aquí podreu baixar el pack per a Windows o Mac. Els usuaris de GNU/Linux ja ho tenen d'entrada. Escolliu l'opció "StarOffice (incluye java)" per disposar d'un paquet ofimàtic potent i gratuït, i les altres aplicacions, sumament útils i entretingudes, també us les recomanam. Més sobre google.

OpenOffice.org

RECORDATORI DE QUÈ DIA 7 DE DESEMBRE ÉS LECTIU

Això ja ho teniu al calendari, però no hi és de més un recordatori. A la pàgina 4 de l'agenda, dia 7 figurava com a dia no lectiu, perquè així es va acordar a finals del curs passat, però l'Ajuntament de Marratxí va canviar un dels dies de festa municipal, que queia dins les vacances de Pasqua, a dia 19 de març, i vam haver d'eliminar un dels dies escollits. Per votació del Claustre, va sortir el dia 7, on els nins i nines, per tant, TENEN CLASSE.

Circular autorització per sortides curriculars ESO-FP

Al menú esquerra a "Departs. ESO-FP", hi trobareu la Circular d'autorització de sortides, que podeu usar quan la necessiteu imprimir i entregar-la signada, ja sigui perquè el vostre fill o filla l'ha extraviada, etc.

CONVOCATÒRIA REUNIÓ DE PARES I MARES

Ens plau convocar-vos a la reunió que tendrà lloc el proper dilluns dia 19 de novembre a les 16.15 hores per informar-vos de les qüestions de molta importància, i oferir-vos un te i pastes dolces. Pitjau al títol de la notícia per veure la convocatòria.

Més Veracruz

Hem obert un apartat específic per aquest projecte, que podreu seguir al menú de l'esquerra. Podreu Recordar com us contárem el projecte el curs passat.

La conferència de Vicent Partal

EL passat dilluns 20 d'octubre tingué lloc la conferència amb una assistència ben poc massiva. Fou, no obstant, molt interessant. Dins la notícia, us hi posam el text amb què Jero Muñoz, d'Infocoop, el va presentar. En breu, us oferirem el text complet de la conferència.

Assemblea general APIMA

Dia 7 de novembre, a les 16'00. No cal dir que és de vital importància la vostra participació. Gràcies per anticipat. Podeu veure la convocatòria pitjant aquí.

AJORNAMENT ENTREGA DE NOTES INTERAVALUACIÓ

Degut a què estem efectuant un procés informàtic consistent en relacionar per xarxa el SGD (Sistema de Gestió Docent) i el Gestib, que és el sistema de gestió acadèmica de la Conselleria d'Educació, per tal d'evitar que el procés de les dades provoqui errades, hem hagut d'ajornar l'entrega de les notes d'aquesta primera interavaluació d'ESO fins a dia 6 de novembre.

El fibló

En Sebastià Juaneda ens ha enviat aquestes impressionants imatges del fibló de fa dues setmanes. Pitjau aquí per veure les diapositives.

Revista i edicions digitals

Al menú esquerra, a "Revista i edicions" hi trobareu la revista "Liceum" nº 10, la nº 9, la Revista wiki 2007, els 4 números de "Diver-tits", webs made in Liceu de Formula 1 i Moto GP, i el que hi anem posant

LECTURES RECOMANADES

Pitjant aquí i quan vulgueu, a l'apartat "Lectures recomanades", hi trobareu les publicacions que us poden fer passar un estiu inoblidable. També ho podeu trobar a "Biblioteca", juntament amb les del curs passat.

RESERVA I VENDA DE LLIBRES

Informació interessant sobre la manera de reservar i comprar els llibres del curs 2007-2008. Si us plau, consultau-la

DIADA DE L’ESPORT. FESTA DE CLOENDA D’ACTIVITATS ESPORTIVES ES LICEU 2006/2007.

El dissabte dia 2 de juny a les 10 h del mati, s’iniciaren les activitats programades a la Diada de l’esport, amb la qual es donava com acabades totes les activitats esportives de l’escola del Liceu.

FI DE TEMPORADA DE L’EQUIP BENJAMÍ DE FUTBOL SALA

El passat dijous dia 31 de maig la totalitat dels jugadors, entrenador, coordinador esportiu i seguidors de l’equip benjamí de l’Atlètic Es Liceu, volgueren fer una petita festa per celebrar la cloenda de la temporada.

Darrera crònica de futbol sala... per ara.

"... i al final ens despistàrem" En Macià-pare cronista ens envia la darrera crònica del curs. Ara en té tres en portada!!!

Partit contra el Pius XII i després teatre.

EL PIUS XII JUGÀ MÉS I MILLOR. ELS FELICTAM PEL SEU BON JOC. PER OBLIDAR LA DERROTA ENS ANAREM AL TEATRE.

L'AMIPA COMUNICA QUE SUBVENCIONA LES ACAMPADES AMB 3€ A CADA NIN SOCI.

VII OLIMPÍADES ESCOLARS MARRATXÍ 2007. UNA PASSADA!

Hola a totes i a tots, les nostres habituals cròniques al “racó del futbol sala” s’amplien de forma extraordinària per informar-vos del que passà a les VII Olimpíades que es celebraren a les instal·lacions esportives de Son Caulelles de Pòrtol, el 5 i 6 de maig.

Richard Stallman a Mallorca.

El fundador de l'Associació de Programari LLiure donarà una conferència el proper dilluns, dia 14 de maig, a les 20'00 hores, al Club Diario de Mallorca. L'acte pertany al marc de les Jornades de Programari LLiure que organitza la UCTAIB (grup Infocoop), i patrocina L'estalvi ètic (Caixa Colonya), l'Obra Cultural Balear i el Diari de Mallorca.

ATENCIÓ:PROCÉS D'ADMISSÓ D'ALUMNES PER CICLES FORMATIUS.

A l'apartat Secretaria hi trobareu el PROCEDIMENT D'ADMISSIÓ I MATRÍCULA EN CICLES FORMATIUS 2007-2008, pel TORN D'ACCÉS MITJANÇANT PROVA i el TORN D'ACCÉS PER REQUISITS ACADÈMICS. Hi ha també el Procés general admissió alumnes 2007-2008 ja anunciat anteriorment.

El racó del futbol sala: L’EQUIP DEL SON FERRER S’HA RETIRAT DE LA COMPETICIÓ.

Nova entrega. Pitjau aquí .

A poc a poc i amb paciència

Nou article del Racó del futbol sala . Dins la notícia, fotografia de papas i mamas.

EDICIÓ ESPECIAL DEL RACÓ DEL FUTBOL SALA

En Macià Ensenyat, el nostre pare-cronista del racó del futbol sala ha preparat aquesta edició especial , i ara ja la fa en format web. Animam als pares i mares que ens enviïn comentaris del que estimis oportú, la pàgina web serà més divertida encara.

Nou article del racó del futbol sala

Gols i emoció

XX SETMANA CULTURAL

Volem fer, durant uns dies, que tot el centre visqui d’una manera compromesa la lluita per millorar el nostre món, el lloc on vivim i on hauran de viure els que vendran després de nosaltres. Per això, hem pensat dedicar tres dies a diverses activitats que ens mostrin la forma com podem cada un de nosaltres fer possible el que ara pot semblar una utopia.

Alguns dels jugadors de P. Poveda estaven malalts.

Nou article del racó de futbol sala .

El futbol sala benjamí a Es Liceu

En Macià Ensenyat, pare d'un jugador de futbol sala de la nostra escola, ens ha enviat uns escrits que volen difondre aquest esport i són una crònica setmanal dels partits. Els podeu llegir aquí . Però també heu de llegir aquesta notícia.

ES LICEU S'ADHEREIX AL MANIFEST "PROU DESTRUCCIÓ. SALVEM MALLORCA"

La nostra cooperativa s'adhereix al manifest i a la manifestació convocada pel GOB i la Plataforma SALVEM MALLORCA, el dissabte dia 17, a les 18'00, a la Plaça Espanya de Palma.

CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA EXAMENS GESTIÓ ADMINISTRATIVA CURS 2005-2006

Es convoca a les proves de recuperació del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gestió Administrativa, als i les alumnes que tinguin pendents Mòduls del curs 2005-2006. Les proves es faran al centre ES Liceu, el dia 16 de març, a les 9'00 hores.

CATALINA PONS, LA NOVA ADJUDANT DE CUINA D'ES LICEU

Aquest dilluns es va incorporar com a adjudant de la cuina de l'escola na Catalina Pons. Us la presentam.

NOVETAT: ELS WIKIS !!!

Hem estrenat dos "wikis". Els teniu al menu "L'escola" a l'esquerra de la plana: "Wiki Alumnat" i "Wiki Professorat". Per saber què és un wiki i què hi ha, millor si hi aneu. Hi podeu participar escrivint a webadmin@esliceu.com.

Dies no lectius de lliure elecció del curs 2006-07

El Consell escolar aprovà la setmana passada que els dies no lectius de lliure elecció del Centre per a aquest curs fossin: - 7 de desembre de 2006 - 5 de març de 2007 - 30 d'abril de 2007

I Congrés de Formació Professional - Illes Balears

Hi assistírem, és clar, però la pròpia Direcció General de FP ho ha resumit aqui

HORARIS ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Podeu trobar els horaris de les extraescolars 2006-2007 fent clic aquí. Durant tot el curs romandran a la secció "Extraescolars" al menú de l'esquerra de la plana.