Wiipissarra

El que veieu és un vídeo d'un matí poc usual. Resulta que un tal Johnny Chung Lee va popularitzar l'any passat la famosa pissarra interactiva, amb un comandament de "wii". Les "virgueries" que veieu al vídeo de Chung Lee estan desenvolupades en Windows, i en Pere Negre, el nostre inventor informàtic, va re-escriure el codi del programa que ho fa possible, fent-lo programari lliure i "penjant-lo" pel món.

Algunes editorials fan pagar 1000 € per una pissarra interactiva, i es pretén incorporar-la a les aules. Però l'invent de Chung Lee, ara completament lliure gràcies a Pere, i que va ser presentat a la trobada de FP de les Illes feta a la UIB el desembre passat, es pot construir amb un comandament de "wii", i val uns 60 €, sense comptar amb la imaginació i creativitat del professorat informàtic, que no té preu. Ara ja estem rebent cartes d'escoles nordamericanes que ho estan incorporant a les aules, i amb programadors que treballen en el codi encetat per Pere.

Els profes i alumnes del torn de matí de la FP d'Informàtica n'han fet un taller, que un d'aquests dies faran també al torn d'horabaixa. Podeu veure els vídeos de tan frenètic matí pitjant aquí, i les fotografies que mostren tot el procés aquí. L'Administració n'hauria de prendre bon punt, perquè, com veieu, amb 60 € i un projector, es poden tenir "wiipissarres" a les aules.